16/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Žetva medalja Sputnjik-Met-a u Ivanjici

Žetva medalja Sputnjik-Met-a u Ivanjici

Autor 04/09/2023

Biciklisti Sputnjik-MET i ovog vikenda su zablistali i ponovo u Valjevo doneli dvocifreni broj medalja.

Na MTB Kupu Srbije koji je održan u blizini Ivanjice osvojeno je ukupno 15 medalja i to šest zlatnih, pet srebrnih i četiri bronzane.

U pojedinačnoj konkurenciji, najbolji utisak ostavili su Nikolija Kulinčević, Igor Davidov i Mila Starčević koji su taktički besprekornim, hrabrim i borbenim vožnjama ostvarili ubedljive pobede, a na sva mesta na pobedničkom postolju uz trostruki trijumf stale su kadetkinje BK Sputnjik-MET i to pored zlatne Nikolije Kulinčević i srebrna Mila Starčević koja je vozila i u ovoj starijoj kategoriji i bronzana Natalija Vasiljević što je doprinelo ubedljivom osvajanju timskog zlata.

U ekipnoj konkurenciji, zlatne medalje osvojili su i mlađi i stariji poletarci, mladji kadeti su bili treći, a kadeti četvrti.

U trci poletaraca Lazar Angelovski se okitio srebrnom medaljom, a Filip Vukmir bronzanom. Sava Starčević je bio četvrti, Stefan Simović sedmi, Marko Ćesarević osmi dok je Aleksa Nedeljković je trku završio u sredini grupe.

Među mlađim pletarcima Jovan Starčević i Vojin Popović su bili treći i četvrti, Toma Starčević je bio sedmi, a kod mladjih poletraki Djurdja Nedeljković je beskompromisno vozila do kraja i uspela da trku završio kao druga, baš kao u starija poletraka Natalija Kulinčević koja se oporavila od nedavnog pada i povrede ramena.

I mladji kadet Djordje Pavić je dokazao da je nova nada našeg biciklizma i nakon odlične vožnje stigao je do četvrtog mesta dok se njegov klupski drug Dimitrije Jezdić ponovo istakao kao veliki borac koji je po tehnički zahtevnoj stazi dobro vozio prvu polovinu trke, ali je na kraju ostvario plasman oko desetog mesta što je bilo dovoljno za osvajanje bronze u ekipnoj konkurenciji.

U juniorskoj konkurenciji, uz veliki trud i borbu do poslednjeg kilometra, mladi Stefan Davidov je pokazao da je veliki borac i zasluženo mu je pripalo drugo mesto na pobedničkom postolju.

Pobedama nakon briljantnih solo vožnji sa nekoliko minuta prednosti ispred sportskih rivala, trenutno najboljih srpski kadetski dvojac u planinskom biciklizmu- Nikolija Kulinčević i Igor Davidov su uz izuzetno borbenog juniora Stefana Davidova izborili mesta u reprezentaciji naše zemlje koja će za 15 dana nastupiti na MTB Balkanijadi u Rumuniji.

Ovo je deveta trka ove godine na kojoj u najdražem dresu svoje zemlje nastupaju bicklisti Sputnjik-MET i na kojima je čak šestoro članova kluba branilo boje Srbije.

U najboljem valjevskom biciklističkom klubu se nastavljaju treninzi i pripreme za drumsko državno brdsko i kriterijum prvenstvo koje se održavaju sledećeg vikenda pa je za očekivati i nove lepe vesti i dobre rezultate, baš kao i sa trke u MTB Kupu Srbije koje tradicionalno organizuje BK Sputnjik-MET dana 17.09.2023. godine na stazi u blizini porte crkve u Babinoj Luci.