18/07/2024
Najnovije vesti
Mejina-cesma-reka-Gradac-vesti-Valjevo-prenosi-Objektiva.rs

Članovi Poliptiha uredili prostor oko Mejine česme

Autor 30/07/2023

U okviru priprema programa „Gradačke rukoveti“, članovi valjevske grupe Poliptih, pored ostalog, očistili su prostor oko Mejine česme, jednog od omiljenih mesta za predah izletnika u klisuri reke Gradac.

Sve učestaliji prizori ovih dana su da građani, sami, čiste zelene javne površine u gradskim naseljima, kako bi se koliko – toliko odbranili od gmizavaca i glodara koji, kao da su u najezdi, te ih je ovog leta moguće videti i na popločanim trgovima u gradu. A članovi grupe Poliptih, radi umetničko – edukativnih programa koje planiraju, proteklih dana su potpuno uredili izletište kod Medjine česme na Gradcu kod Valjeva, u predelu izuzetnih prirodnih odlika.

Članovi valjevske grupe Poliptih uređuju prostor oko Mejine česme na Gradcu FOTO Nataša Kristić

Tim povodom, osnivači Poliptiha, profesori Nataša Kristić – istoričarka umetnosti, Luka Jezdić – gitarista i Marko Tomić – operski pevač, planiraju raznovrsan program i muzičke radionice, ali tome prethode ovakve akcije čišćenja i uklanjanja korova.

Poliptih je pokrenuo izvođenje muzičkog projekta „Gradačke rukoveti“, koji će biti krunisan velikim jesenjim koncertom. U to ime predvideli smo niz zanimljivih aktivnosti koje bi trebalo da upotpune kulturno – umetnički život grada i letnje aktivnosti.

Tradicionalnom ekološkom akcijom čišćenja Mejine česme u kanjonu reke Gradac i okupljanjem mladih muzičara započeli smo muzičko leto. Ovaj zanimljivi, a često zapušteni deo našeg grada, već godinama nas inspiriše i pokreće. Zato smo odlučili da ga ponovo uredimo i oživimo.

Slede brojna druženja, dodatni ekološki radovi, muzičke radionice i obogaćivanje priode zvukom, lepotom i osmesima. Pozivamo Vas da nam se pridružite, ne samo u izvođenju akcija, već i u kreativnom procesu rada sa svežim idejama, predlozima i optimizmom“, napominju članovi grupe Poliptih iz Valjeva.