17/07/2024
Najnovije vesti
FOTO-IZVOR-PSD-Magles-Sladjana-Gavrilovic-treking-Fruska-Gora-06-2024-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo-kolubarski-region-News-Serbie

Članovi valjevskog “Magleša” na akcijama u Srbiji i Pirinejima

Autor 17/06/2024

Planinarsko skijaško društvo “Magleš” nastavlja redovne aktivnosti. Članovi su tokom proteklog vikenda učestvovali na akcijama na Pirinejima, zatim na Zlatiboru i Maglešu, uz obeležavanje Dan planinara na Fruškoj gori gde je, u treking trci, Slađana Gavrilović osvojila srebrnu medalju u kategoriji veterana.

Prema rečima Uroša Selenića iz PSD “Magleš” iz Valjeva: Uživanje u prirodnim lepotama i bogatstvu Srbije počelo je u subotu, 15. juna, kada su se udružile valjevske i beogradske grupe planinara. Pešačili smo od Samara, preko Magleša, pa sve do Leskovica. Pametne aplikacije i satovi su pokazali da je ukupno pređeno oko 14 kilometara, uz treću polovinu koja nije mogla da prođe bez jela i pića, kao i razmene utisaka o samoj akciji.

Na drugoj strani bilo je i onih koji su išli na Frušku goru u Vrdnik. Razlog je više nego dovoljan – održavanje Dana planinara od 14. do 16. juna. “Magleš” je imao predstavnike u pešačenju, ali i na državnom prvenstvu u trekingu. Među ljubiteljima sve popularnije discipline istakla se Slađana Gavrilović, koja je prigrlila srebrnu medalju u kategoriji veterana.

I nastavak vikenda protekao je u odličnom raspoloženju, druženju i lepom vremenu. Neki članovi su to iskoristili da krenu u osvajanje Zlatibora, učestvujući na Memorijalu “Aleksandar Džalović” u dužini od 18 kilometara. Međutim, zainteresovani bi mogli da krenu i prema Stubici i organizuju stazu koja bi sledeće nedelje trebalo da zvanično uđe u kalendar aktivnosti PSD Magleš.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, i dalje je na akciji manja grupa od tri planinara: Đorđe Pavlović, Mihailo Milivojčević i Ljiljana Zrnić. Na Pirinejima su od 14. juna. Tokom deset dana planiraju da posete Španiju, Francusku, Andoru i Italiju.

FOTO IZVOR – PSD “Magleš” – naslovna fotografija – Slađana Gavrilović prilikom uručenja medalje na Fruškoj gori