21/06/2024
Najnovije vesti
iRevolucija-50-godina-aerozagadjenja-u-Valjevu-izloza-prenosi-Objektiva.rs-vesti-11-2023

iRevolucija – Izložba “50 godina aerozagađenja u Valjevu”

Autor 18/11/2023

Udruženje građana iRevolucija najavljuje otvaranje izložbe pod nazivom 50 godina aerozagađenja u Valjevu u subotu, 18. novembra, u 19 sati, u Centru za kulturu Valjevo.

Prema navodima organizatora, cilj priređivanja izložbe je obeležavanje pet decenija aerozagađenja u Valjevu, istražujući koncept koji seže unazad više od jednog veka. Na izložbi će biti predstavljeni nalazi i podaci do kojih je iRevolucija došla, sa posebnim fokusom na nedoumice oko nastanka aerozagađanje, mita brane Stubo Rovni, legende naselja Kolubara dva, ali i stvarnosti HK Krušika i drugih ključnih tačaka u Valjevu.

Rezultati istraživanja koja se odnose na aktivnosti Svetske zdravstvene organizacije, u poređenju sa saznanjima lokalne zajednice, postaviće se pred javnost kako bismo zajednički sagledali stvarnost oko nas.

Najvažniji deo izložbe biće predstavljanje prvog monitoringa kvaliteta vazduha, koji datira iz sredine sedamdesetih godina prošlog veka. Ova retrospektiva omogućiće posetiocima da bolje razumeju evoluciju aerozagađenja u Valjevu i posvete pažnju potrebi za održivim rešenjima.

Ovaj značajan događaj nosi potpis udruženja građana iRevolucija, koje je tokom poslednjih četiri godine posvetilo napore istraživanju i prikupljanju važnih podataka.

Climathon Valjevo 2023. (video) – pročitajte OVDE

Pozivamo sve građane Valjeva i ljubitelje kulture da se pridruže otvaranju izložbe I svojim dolaskom podrže napore u istraživanju i značaju očuvanja životne sredine, pre svega, javnog zdravlja svih građana Valjeva.

Otvaranje izložbe počinje u 19 časova.