24/05/2024
Najnovije vesti
FOTO-IZVOR-VK-Valis-vega-pobeda-nad-vk-Mornar-u-Splitu-20-04-2024-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo-Kolubarski-region-Serbie-News

Istoriski uspeh vaterpolista- Valis se plasirao u Premijer ligu

Autor 20/04/2024

Iako otpisani nakon prve utakmice u Valjevu, kada su vaterpolisti Mornara odneli pobedu rezutatom 13:12, vaterpolisti Valisa uspeli su u neogućoj misiji.

Valis je pobedom u Splitu, rezultatom 17:10 (3:3, 1:7, 3:3, 3:4) izvojevao pobedu vrednu poštovanja i plasmana u Premijer ligu.

Očigledno je da je trener valjevske ekipe Miloš Saković uspeo da motiviše svoje igrače, i ubedljivom pobedom pokaže da je Valis i Valjevo ucrtan na mapi visoko kvalitetnih vaterpolo centara u regionu.

U prvoj četvrtini vodila se ravnopravna borba koja je završena nerešenim ishodom, dok su Vidre u drugoj četvrtini sjajnom igrom i u odbrani i u napadu razbili nade domaćina u sitne parčiće. Sedam postignutih i samo jedan primljen gol prelomili su utakmicu.

Treća deonica ponovo je završena nerešenim rezultatom, dok su valjevski vaterpolisti u četvrtoj bili bolji za konačnih 10:17.

Najefikasniji igrači u redovima Valisa bili su Radanović i Krstić sa po pet, Rogač je postigao četiri gola, Kasum se dva puta upisao u listu strelaca, dok je Obradobić jednom zatresao mrežu Mornara.

Bušelić je bio najefikasniji u redovima Mornara sa tri postignuta gola.

Miloš Saković, šef stručnog štaba Valisa rekao nam je:

“Pre svega čestitao bih svojim igračima i upravi na ovom uspehu. Videlo se od početka meča tenzija kod igrača i rešenost da uđu u Premijer ligu. Jedino je u prvoj četvrtini bilo nekih neopreznih grešaka, ali se to vrlo brzo promenilo i već u drugoj četvrtini je usledila dominacija u našoj igri kada su momci počeli da igraju prilično agresivno – dobili smo taj deo 7:1. Dalje smo držali sve pod kontrolom i povećali smo vođstvo u četvrtoj četvrtini. Ovim smo ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba – plasman u Premijer ligu, među 10 najboljih ekipa regiona”.