13/07/2024
Najnovije vesti
Decja-umetnost-2023-1-Internacionalni-umetnicki-studio-Trnavac-u-Valjevu-prenosi-Objektiva.rs-iz-Valjeva

IZLOŽBA „DEČJA UMETNOST 2023“ U „TRNAVCU“

Autor 26/03/2023

Izložba „Dečja umetnost 2023“ biće otvorena u Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ u utorak, 28. marta, od 18 časova.

Tradicionalna izložba dečjih likovnih radova u galeriji Trnavac priređena je u saradnji sa osnovnim školama na teritoriji Valjeva, povodom proslave Dana grada.

Ovogodišnja postavka broji 46 dela učenika starijih razreda osnovne škole, iz svih sedam valjevskih i osam seoskih škola, iz: Brankovine, Valjevske Kamenice, Divaca, Dračića, Donjih Leskovica, Popučaka, Poćute i sa Stava. Priređena je prema izboru nastavnika i profesora Likovne kulture.

Iz svake škole izabrana su tri učenička rada, izuzev OŠ „Nada Purić“, u okviru koje će biti predstavljen i rad jednog učenika Odeljenja dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Kao i prethodnih godina, pred učenicima je bila slobodna tema, kao i tehnika po izboru. Koristili su olovku, tuš, bojice, tempere, vodene boje, tehniku kolaža. Dominira veseo kolorit na pejzažima, mrtvoj prirodi, portretima i animalističkim motivima.

Od prve izložbe pod nazivom Dečja umetnost 2002. godine, Internacionalni umetnički studiopodržava mlade da nastave da se iskazuju kroz svoj likovni rad i uživaju u slikanju, jer je omogućavanje kreativnog izraza veoma značajno za celokupan razvoj ličnosti deteta.

Izložba “Dečja umetnost 2023”, Trnavac, 28. mart, 18 sati.