12/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • JAČANJE RESURSA LOKALNOG FRONTA VALJEVO

JAČANJE RESURSA LOKALNOG FRONTA VALJEVO

Autor 19/11/2021

Potpisan je sporazuma o zajedničkom izlasku na izbore Otvorene građanske inicijative “Akcija” i pokreta “Ekološki ustanak” čemu je pristupio i Lokalni front iz Valjeva. Tim povodom, razgovarali smo sa predsednikom UO Lokalni front Valjevo, Ljubomirom Radovićem.

Još od decembra prošle godine Udruženje građana Lokalni front Valjevo je prihvatio platformu Tri tačke, koja je osnova za nastanak Akcije. Zajedno sa više od 20 drugih organizacija izradili smo programski dokument pod imenom Zeleni dogovor za Srbiju, koji predstavlja osnovu za dalje širenje Akcije.

Naše organizacije rade na stvaranju zajedničke liste kojom ćemo učestvovati na narednim parlamentarnim izborima. Članice te buduće zeleno – leve zajedničke kolone koju stvaramo će zadržati svoju samostalnost.

Jedan od detalja vezanih za rangiranje kandidata na toj zajedničkoj listi su i predizbori. Takav način odlučivanja će biti vezan i za izbor ljudi koji će biti nosioci.

Lokalni front Valjevo, kao samostalno udruženje građana Valjeva, nastavlja svoju političku borbu prevashdno na lokalnom nivou, kao i saradnju sa ostalim sličnim organizacijama na Republičkom nivou. Radeći na umrežavanju lokalnih organizacija na teritoriji Srbije jačamo i svoju poziciju i resurse na nivou Valjeva. Svakako, očekujemo i uspešne aktivnosti kojima ćemo na zajedničkoj listi promovisati kandidate LF VA na narednim parlamentarnim izborima,” navodi Ljubomir Radović, predsednik Lokalnog fronta Valjevo.