28/05/2024
Najnovije vesti
novinar-Milos-Jevtic-na-izlozbi-posvecenoj-Zariji-D.-Vukicevicu-Zavicajni-muzej-Maticna-biblioteka-Valjevo-FOTO-Dragan-Krunic-Objektiva.rs

KNJIŽEVNE VEČERI POVODOM DANA VALJEVA

Autor 21/03/2023

Marična biblioteka „Ljubomir Nenadović“ organizuje književne večeri povodom obeležavanja Dana Valjeva.

Milos-Jevtic-novinar-i-publicista-kraj-svog-portreta-u-Galeriji-slavnih-Valjevske-gimnazije-petak-23-decembar-2022-FOTO-Dragan-Krunic-Objektiva.rs-Valjevo

U utorak, 21. marta, je promocija knjige „Istine života: svi razgovori Miloša Jevtića sa Vladetom Jerotićem“. Pored ostalog, novinar i publicista, Miloš Jevtić je dobitnika specijalne nagrade Valjeva za životno delo za 2022. godinu. Na književnoj večeri u utorak, 21. marta, prema najavi organizatora, pored autora učestvuju profesor dr Darko Tanasković, profesor dr Aleksandar Đurović i Milan Tasić, izdavač.

Promocija knjige „Istine života“ je 21. marta, od 19 časova, u Svečanoj sali Valjevske gimnazije.

Milorad-Radojcic-Da-se-ne-zaborave Valjevci učesnici ratova 1912 do 1918. godine

Već sutradan, u sredu, 22. marta, takođe od 19 časova, u Svečanoj sali Valjevske gimnazije je promocija romana „Unutrašnje more“ Danice Vukićević, dobitnice NIN-ove nagrade za 2022. godinu. Pored autorke, na književnoj večeri učestvuje i Milena Đorđijević, član žirija NIN-ove nagrade.

Takođe u okviru programa Biblioteke, u petak, 31. marta 2023. godine, od 19 sati, u Svečanoj sali Valjevske gimnazije, u planu je promocija knjige „Da se ne zaborave: Valjevci u ratovima 1912-1918“ autora Milorada Radojčića, bazirana na iscrpnim višegodišnjim istraživanjima arhivske građe iz Valjeva i Beograda.