25/06/2024
Najnovije vesti
Indigo Kristal Luka Mihailović scenario i režija crno- beli igrani film dama podzemlje Šabac prenosi Objektiva.rs iz Valjeva

„INDIGO KRISTAL“

Autor 21/03/2023

Novi domaći film „Indigo kristal“ na repertoaru Centra za kulturu Valjevo od srede, 22. do petka, 24. marta 2023. godine.

Indigo kristal je srpski film iz 2023. godine režisera i scenariste Luke Mihailovića. Priča je smeštena u četiri dana i prati Vuka, tridesetogodišnjeg povratnika iz zatvora koji, opterećen samoubistvom najboljeg druga, pokušava da spase njegovog mlađeg brata. Film je početkom meseca premijerno prikazan u Beogradu i Novom Sadu.

Glavne uloge igraju: Miodrag Radonjić, Denis Murić, Nina Janković, Miloš Petrović Trojpec, Miloš Đurović, Pavle Mensur, Mateija Popović, Relja Despotović, Đorđe Bibić, Gorica Popović.

Svoj diplomski film “Indigo kristal” Luka Mihailović je počeo da piše krajem druge godine fakulteta, nakon dužeg odsustva iz rodnog Šapca. “Osećaj stranca u sopstvenom gradu, gde osećate da se sve promenilo, a zapravo se ništa nije promenilo”. Prema njegovim rečima, film je socijalna drama, uz egzistencijalni momenat kada glavni junak pokušava da se asimiluje u društvo. Društveni momenat je prikazan pokušajima glavnog junaka da zaštiti mlađe, a treći element je melodramski.

Vodilja filma je “Nije sloboda da radiš sve što hoćeš, sloboda je da ne radiš ono što nećeš”.

Ulaznice za film „Indigo kristal“ su u prodaji, na dan projekcije, od 22. do 24. marta, na blagajni Centra za kulturu Valjevo, od 16 do 20 sati, po ceni od 350 dinara. Projekcije su od 18 i od 20 časova, u velikoj sali CZK Valjevo.