13/06/2024
Najnovije vesti
NVO Salvos 01-11-2022-tribina-Kacanovski-i-direktor-Kancelarije.jpg FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs Valjevo

NVO Salvos – konferencija „Zajedno za lepši život“

Autor 06/10/2023

U cilju prevencije narkomanije kod maloletnih osoba, Nevladina organizacija “Salvos” održaće konferenciju u petak, 6. oktobra 2023. godine, od 17 sati, u skupštinskoj sali Gradske uprave Valjevo.

Tribina “Zajedno za lepši život” koju priređuje NVO Salvos iz Valjeva, je jedina organizacija u Srbiji koja ukazuje na neophodne preventivne mere, pod pokroviteljstvom Vladine Kancelarije za borbu protiv droga. Projekat se bavi prevencijom narkomanije kod maloletnih lica.

Konferenciji će prisustvovati veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola iz Valjeva, kao i predstavnici Centra za socijalni rad Valjeva.

Nakon uvodne reči osnivača NVO Salvos, Vladimira Kačanovskog, planirane su prezentacije predstavnika Kancelarije za borbu protiv droga, kao i izlaganje Mladena Mijatovića, novinara TV Pink koji ovu tematiku prati godina.

Tribina o porodičnom nasilju i maloletničkoj delinkvenciji – pročitajte OVDE

O značaju prevencije narkomanije prisutnima će govoriti Dragana Marković, viši javni tužilac u Valjevu; zatim doktor pravnih nauka, Dragan Obradović, sudija Višeg suda u Valjevu; dr Jasmina Pašić, neuropsihijatar i Slađana Stanković, član Nevladine organizacije Salvos iz Valjeva.

Održana radionica Vršnjačko nasilje u stvarnom i virtuelnom okruženju – pročitajte OVDE

NVO Salvos je međunarodno, nevladino, neprofitno i nestranačko udruženje građana, osnovano u maju 2017. godine radi ostvarivanja ciljeva u oblasti socio – humanitarnog rada. Osnivači udruženja su dugogodišnji volonteri i humanitarni radnici čija je glavna misija poboljšanje kvaliteta života omladine i lica koja nisu u mogućnosti da se sama staraju o sebi, sa fokusom na socijalno ugrožene pojedince i grupe.

NVO Obumbratio održala edukativnu akciju podele flajera kao jedan vide prevencije nasilja – pročitajte OVDE

NVO Salvos – OVDE

Salvos