24/06/2024
Najnovije vesti
POKS-kruna-logo-vinjeta-prenosi-objektiva.rs-iz-Valjeva

Održana Proširena sednica GrO POKS Valjevo

Autor 03/10/2023

Nakon proširene sednice Gradskog odbora POKS-a u Valjevu, u saopštenju za javnost navode da je posebna pažnja bazirana na analizi događaja na političkoj sceni Srbije nakon obraćanja aktuelnog predsednika Srbije koji je rekao da će izbori biti održani do kraja tekuće godine.

“Nedvosmisleno najavio da će prihvatiti zahtev stranaka koje su organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” i da će vanredni republički i beogradski izbori biti održani 17. decembra ove godine, ali da će uz njih biti raspisani i prevremeni pokrajinski izbori za Skupštinu Vojvodine kao i lokalni izbori u “nekim gradovima i opštinama”.

Imajući sve to u vidu Gradski odbor POKS Valjevo je doneo odluku da krene u formiranje Izbornog štaba za organizaciju izbornih radnji i sprovođenje kampanje na teritoriji grada Valjeva za republičke izbore.

Informacije kojim raspolaže Gradski odbor POKS Valjevo govore da u Valjevu neće biti lokalnih izbora u decembru ove godine već da će se oni održati u redovnom terminu sledeće godine.

Imajući u vidu sve te činjenice, kao i najave svih parlamentarnih opozicionih  stranaka, da će učestvovati u najavljenim decembarskim izborima, Gradski odbor POKS Valjevo će sačekati odluku Predsedništva i Glavnog odbora POKS o koaliciji za vanredne republičke izbore.

Kada budemo znali sastav te “republičke” koalicije, u Valjevu ćemo napraviti zajednički izborni štab sa Gradskim odborima tih stranaka. Nakon toga ćemo podeliti poslove i obaveze predviđene  planom  priprema i sprovođenja svih potrebnih radnji i kampanje na teritoriji grada Valjeva.

Obavićemo konsultacije sa Gradskim odborima koalicionih partnera oko mogućih kandidata za poslanike iz našeg grada.

Na osnovu rezultata na prošlogodišnjim izborima očekujemo da POKS Valjevo ima bar jednog kandidata koji će biti visoko kotiran na toj budućoj koalicionoj listi za izbore poslanika u Skupštini Srbije, zaključak je Gradskog odbora POKS Valjevo usvojen na sinoćnom sastanku.

U najkraćem roku, utvrdiće se zajdnička lista kontrolora na biračkim mestima. Gradski odbor POKS Valjevo je spreman da bude stožer u organizaciji kontrole izbora za buduću koaliciju u kojoj će delovati naša stranka na decembarskim republičkim izborima.

Gradski odbor je zadužio Predsednika GrO Đorđa Markovića i člana Izvršnog odbora POKS Milana Petrovića da pokrenu sastanke svih opozicionih stranaka koje su dogovorile zajedničku kontrolu izbora u Valjevu.

Na kraju, Gradski odbor POKS Valjevo je zaključio da je neophodno pozvati građane, političke stranke i medije na fer utakmicu i pozitivnu kampanju.

Podsećamo sve učesnike u budućim izborima da su izbori uvek prilika za unapređenje demokratije i izbornog procesa, Podsećamo da je Valjevo stari grad sa velikom demokratskom i državotvornom tradicijom.

Ovi izbori su prilika da Valjevo pokaže celoj Srbiji gospodstvo i toleranciju, da budemo primer za budućnost, posebno jer nećemo biti opterećeni lokalnim izborima u isto vreme sa ostalim koji će se održati u decembru a verovatno 17. decembra”, pored ostalog je navedeno u saopštenju za javnost Info službe GrO POKS Valjevo.