22/07/2024
Najnovije vesti
Decja-nedelja-u-biblioteci-naslovna-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Dečja nedelja u Biblioteci

Autor 03/10/2023

Povodom „Dečje nedelje“ u Matičnoj biblioteci „Ljubomir Nenadović“ priređuju programe za decu u skladu sa ovogodišnjim sloganom manifestacije „Veliko srce dece Srbije“.

U utorak, 3. oktobra, u skladu sa nekada omiljenom dečjom pesmom iz popularne emisije „Muzički tobogan“: „Pesma leti po svetu, kroz Pariz, London i Beč, imamo gosta – poetu, i dajemo mu reč.“  Danas, u tri termina, od 10 časova, potom od podneva, kao i od 15 sati, je u valjevskoj biblioteci druženje mališana sa Dejanom Aleksićem.

Biblioteka nagradila najbolje literarce i članove – pročitajte OVDE

U sredu, 4. oktobra, od 19 časova, u planu je promocija Zbornika „Od deteta do poete“.

U četvrtak, 5.oktobra, takođe u tri navrata, od 10 sati, od 12 časova i od 14 sati, priređuju Festivalčić dramsko – umetničkog stvaralaštva „Desankino miholjsko leto“.

U petak, 6. oktobra, u podne, potom i u 17 časova, otvaraju dva čitalačka kluba – Čitalački klub za decu i roditelje, kao i Čitalački klub za tinejdžere.

Dečja nedelja 2023. “Veliko srce dece Srbije” – pročitajte OVDE

Programi u Matičnoj biblioteci „Ljubomir Nenadović“ u Valjevu, pored primarnog zabavnog karaktera i druženja, priređeni su prema vaspitno – obrazovnim normativima radi navikavanja dece na pristojno ponašanje na javnim skupovima. Takođe, i radi podsticanja mladih, ne samo da čitaju knjige, već i da obogate sopstveni rečnik, čuvaju raskošnu tradiciju maternjeg jezika i razvijaju lične literarne mogućnosti.