30/05/2024
Najnovije vesti
Magles-i-Turisticka-organizacija-Valjevo-akcija-za-gradjane-za-25.-mart-2023.-godine-prensi-Objektiva.rs etapa uz reku Gradac do vidikovca na Ćelijskom brdu

PEŠAČENJE DO VIDIKOVCA NA ĆELIJSKOM BRDU

Autor 24/03/2023

Treća etapa pešačenja za zainteresovane građane Valjeva zakazana je za subotu, 25. mart. Polazak je u 10 časova, ispred novog Hrama Vaskrsenja Hristovog. Organizatori su Turistička organizacija i Planinarsko – smučarsko društvo Magleš iz Valjeva.

Lagana staza odabrana je za rekreativnu šetnju svih uzrasta učesnika, ukupne dužine oko 11 kilometara. Vodi duž reke Gradac, pored stadiona i Tadića mlina, pored brane i Mejine česme. Kod River bara je skretanje prema podvožnjaku, odakle će učesnici šumskom stazom izaći na put za Lelić. Nakon par stotina mestara asfaltiranog puta, skreću levo na makadamski koji prate do vidikovca na Ćelijskom brdu, gde je predviđena duža pauza. U povratku idu preko Aničića, potom prate tok reke Gradac do polazne tačke.

Prema rečima vodiča, Dragana Pantelića iz PSD Magleš iz Valjeva, učesnici mogu da pređu samo deo staze, koliko im odgovara. Istovremeno preporučuje da treba poneti manji ranac, vodu i hranu za užinu. Odeću i obuću prilagoditi vremenskim uslovima.

Zainteresovani za učešće u akciji PSD Magleš iz Valjeva mogu se prijaviti na broj mobilnog telefona 0652894577. Okupljanje učesnika je u 9 sati i 50 minuta kod Hrama Vaskrsenja Hristovog u Valjevu, a polazak je u 10 časova.