19/06/2024
Najnovije vesti
AEROKLUB-Divci-takmicenje-u-Trsteniku-mladi-pilotiCuce-sleva-na-desno-Nikola-Nikolic-Matija-Manojlovic-Dejan-Nedovic-Nikola-Milosevic-i-Slobodan-Rajevic Objektiva.rs Valjevo

PILOTI AEROKLUBA “VALJEVO” POKUPILI MEDALJE U TRSTENIKU

Autor 14/09/2022

Mladi piloti Aerokluba Valjevo, i ove godine, na IV Ex Jugoslovenskom Blanik kupu, održanom od 9. do 11. septembra u Trsteniku, vratili se sa takmičenja i doneli pregršt medalja.

Članovi AK Valjevo, zastupljeni po ekipama, zlatnu medalju su osvojili Nedović – Nikolić iz tima “Kolubara Valjevo” i bronzano odličje su osvojili Milošević – Rajević, tim “SpotHopper”.

U pojedinačnom nadmetanju, zlatnu medalju je osvojio Slobodan Rajević, srebrnu – Matija Manojlović i bronzanu – Dejan Nedović.

Pored velikog broja takmičara iz Srbije, Bosni i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, mladi piloti Aerokluba Valjevo osvojili su prvo i treće mesto u ekipnom i sve tri medalje u pojedinačnom takmičenju.

Peđa Milošević pilot i jedriličar Valjevo Objektiva.rs foto Dragan Krunić
Predrag Milošević AK “Valjevo”

Ekipu je uspešno pripremao i vodio nastavnik letenja, Predrag Milošević, pilot i jedriličar iz Aerokluba “Valjevo” LYVA Divci:

AK Trstenik je ove godine, na opšte zadovoljstvo svih pilota, po četvrti put organizovao EX Jugoslovenski Blanik kup na Sportskom aerodromu Trstenik. Takmičari su se, ekipno i pojedinačno, nadmetali u dve kategorije. Prva, profesionalna, a to su takmičari sa važećom dozvolom i lekarskim uverenjem i u drugoj tzv. motivaciona, su učestvovala lica sa završenom osnovnom jedriličarskom obukom i važećim lekarskim uverenjem,” pojašnjava Milošević, i dodaje:

“Za sve vreme takmičenja u našem timu je vladao zavidan nivo saradnje i podrške među članovima ekipe, što je na kraju rezultiralo tako dobrim rezultatom.

Ovako mlada i perspektivna ekipa pilota je rezultat napornog rada Aerokluba i to svakako daje nadu da će klub postati ozbiljan centar za obuku pilota. To je cilj Aerokluba Valjevo i zato ovakvi rezultati daju nadu da ćemo uspeti u tome.

Aeroklub Valjevo se zahvaljuje svima koji su verovali u njegov rad i dali podršku da uspe u svojim planovima,” naglašava instruktor letenja, pilot i jedriličar, Predrag Milošević iz AK Valjevo koji obuke održavaju na Sportskom aerodromu u Divcima.

Foto privatna arhiva AK “Valjevo” – u donjem redu sa leva na desno: Nikola Nikolić, Matija Manojlović, Dejan Nedović, Nikola Miloševič i Slobodan Rajević