19/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Vesti iz Valjeva
  • Poslanik Robert Kozma u Valjevu: „Zeleno-levi front udružuje lokalne organizacije iz cele Srbije“
Valjevo-Vesti-Objektiva.rs-FOTO-Lokalni-front-VA-kzn-Kozma-Zeleno-levi-front-Beograd-30-05-2023-LF-VA

Poslanik Robert Kozma u Valjevu: „Zeleno-levi front udružuje lokalne organizacije iz cele Srbije“

Autor 31/05/2023

Povodom osnaživanja stranke Zeleno – levi front, proistekle iz pokreta Ne davimo Beograd, radi političkog delovanja u celoj Srbiji, juče je u Valjevu boravio narodni poslanik, Robert Kozma, koji je rekao da Partija Zeleno-levi front na nacionalnom nivou udružuje lokalne organizacije.

U svom obraćanju, Ljubomir Radović, aktivista Lokalnog fronta, podsetio je na dugogodišnju saradnju sa pokretom Ne davimo Beograd.

Povod za naše zajedničko obraćanje valjevskoj javnosti je taj što Pokret Ne davimo Beograd, sa kojim smo potpisali Memorandum o saradnji, svoje delovanje širi na teritoriju cele Srbije gradeći partiju pod imenom Zeleno- levi front.

Naša dosadašnja saradnja, međusobno poverenje i podrška Ne davimo Beograd lokalnim pokretima poput Lokalnog fronta Va jasno je iscrtala i naš zajednički put ka lepšoj budućnosti u kojoj ćemo konačno izgraditi društvo kakvo građani Srbije, nakon svih ovih užasnih decenija, zaslužuju.

Ovom prilikom pozivam sve naše sugrađane da svojim potpisom formalno učestvuju u osnivanju Zeleno-levog fronta, za šta je neophodno prikupiti čak 10.000 potpisa. Skupljanje potpisa se vrši radnim danima, od 16 do 20 časova, u prostorijama Lokalnog fronta, u Ulici Dr Pantića broj 37, do petka, 2. juna 2023. godine,“ podsetio je Radović.

Narodni poslanik Zeleno – levog kluba, Robert Kozma, povodom širenja pokreta Ne davimo Beograd, sa kojim su osvojili preko 100 hiljada glasova, i radi stranačkog delovanja u celoj Srbiji je napomenuo da Memorandum o saradnji između Lokalnog fronta Va i Ne davimo Beograd predstavlja nastavak višegodišnje uspešne saradnje između dva politička pokreta u odbrani javnog interesa, borbi za zdravu životnu sredinu, regionalnu autonomiju, kao i za demokratsko, pravedno i solidarno društvo.

„Partija Zeleno – levi front, koju gradimo, nastaje širenjem pokreta Ne davimo Beograd na nacionalni nivo udruživanjem sa brojnim lokalnim organizacijama, ali i saradnjom sa organizacijama kakva je Lokalni front Va, koja u Vašem gradu, suprotstavljajući se lokalnim šerifima i ostalim moćnicima, predvodi borbu protiv korupcije, zalažući se za decentralizaciju, kvalitetne javne usluge koje bi trebalo da budu dostupne svim građanima, i naravno zdravu životnu sredinu.

Zar treba u Valjevu da podsećam na problem aerozagađenja sa kojim se suočavate!?

Partija će biti baziranja je na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd. Za nas je odluka o prerastanju u partiju, ali i o saradnji sa Lokalnim frontom, logičan nastavak zajedničkog, uspešnog nastupa na proteklim parlamentarnim izborima.

Podsećam Vas i da smo na beogradskim izborima ostvarili značajan rezultat, uz podršku od oko 100.000 građana. Tako smo postali najveća opoziciona odbornička grupa u Skupštini Grada Beograda.

Istovremeno, naš Zeleno-levi klub je među najborbenijim poslaničkim klubovima u Narodnoj skupštini. Verujem da to i građani Valjeva primećuju, kao i da je neophodno ponuditi novu političku opciju na nacionalnom nivou koja će se boriti za to da možemo da živimo dostojanstveno od sopstvenog rada, a ne da budemo društvo sa najvećim ekonomskim i društvenim nejednakostima u Evropi.

Drago nam je što veliki broj autentičnih lokalnih organizacija širom Srbije učestvuje u našim aktivnostima u formiranju partije na nacionalnom nivou.

Lokalni front iz Valjeva je dokazani borac za javni interes u Valjevu, kao i širom Srbije. Memorandum između naše dve organizacije našim partnerima iz Valjeva pruža apsolutnu samostalnost u odlučivanju na lokalnom nivou i učešću na lokalnim izborima, jer ko bolje poznaje potrebe građana Valjeva, od ljudi koji ovde žive.

Ozbiljan zaokret u našem društvu će se uskoro desiti o čemu svedoče i masovni protesti građana. Verujem da ćemo kroz saradnju, zajedničkim delovanjem uspešno završiti ovaj ozbiljan organizacioni i logistički poduhvat i da ćemo se izboriti za demokratizaciju naše zemlje, zdravu životnu sredinu i solidarno društvo,“ naglasio je narodni poslanik, Robert Kozma prilikom boravka u Valjevu.