25/06/2024
Najnovije vesti
Valjevo Valjevska gimnazija foto Anja Krunić

Promocija najnovijeg Almanaha Valjevske gimnazije

Autor 27/06/2023

Valjevska gimnazija priređuje promociju najnovijeg broja “Almanaha” časopisa literarne sekcije, u utorak, 27. jun 2023. godine, od 19 sati, u svečanoj sali Valjevske gimnazije.

Tradicionalno, škola neguje i afirmiše darovitost svojih učenika i njihova znanja beleži i čuva od zaborava u školskim izdanjima. Almanah literarne sekcije „Desanka Maksimović“ je najstariji periodično objavljivan časopis učenika Valjevske gimnazije. Prvi broj je štampan 1970. godine i neprekidno izlazi jednom godišnje, do 1992. godine je objavljivan povodom Dana škole.

Najnoviji broj časopisa Almanah, kroz više rubrika na ukupno 163. strane, obuhvata prozne i poetske radove učenika, među kojima su i brojni nagrađeni. Takođe, pored literarnih, u najnovijem Almanahu su i likovni radovi učenika Valjevske gimnazije. Tradicionalno, naslovne korice krasi portret Desanke Maksimović, prema umetničkom rešenju poznatog Valjevca, dizajnera Dušana Arsenića, nekadašnjeg gimnazijalca.

Glavne i odgovorne urednice su profesorke srpskog jezika i književnosti, mr Milena Milisavljević i Anđelka Jeremić, u saradnji sa uređivačkim timom učenika, Bogdanom Petrovićem i Anjom Krunić i članovima literarne i likovne sekcije sekcije Valjevske gimnazije.

  Promocija časopisa Almanah, 27. jun, 19 sati, svečana sala Valjevske gimnazije.