28/05/2024
Najnovije vesti
PSD-Magles-iz-Valjeva-akcija-10-septembra-2022-na-Divcibarama.jpg Objektiva.rs Valjevo

ŠETNJA UZ GRADAC SA PSD MAGLEŠ NA BOŽIĆ

Autor 06/01/2023

U subotu, 7. januara Planinarsko – smučarsko društvo Magleš iz Valjeva priređuje akciju, pod nazivom Božićna šetnja pored reke Gradac.

Okupljanje zainteresovanih je ispred prostorija “Magleša” kako bi pošli na akciju u 11 časova, nakon doručka na Božić u krugu porodice.

Prema planu, maršuta vodi pored Sabornog hrama, pored brane do River bara, a potom sledi uspon na vidikovac Ćelijsko brdo, gde je planiran predah. Povratak je drugim putem koji vodi kroz šumu i izlazi u Ulicu Marka Kraljevića, da bi učesnici, najkasnije do 16 časova, stigli na polazište.

Organizator akcije Dragan Pantelić preporučuje da se učesnici za Božićnu šetnju uz Gradac opreme u skladu sa vremenskim uslovima. Zainteresovani sve pojedinosti o akciji Planinarsko – smučarskog društva Magleš mogu dobiti putem telefona 0652894577.

Od početka 2023. godine, planinari valjevskog Magleša su već održali nekoliko akcija, počev od šetnje prema Divčibarama, zatim na Taorska vrela i juče su prešli 26 kilometara, od Valjeva uz Gradac, preko Strmne gore, Lelića i Leskovica do Magleša, ostvarivši prosečnu brzinu kretanja od 4,5 km/h.

Foto – članovi PSD Magleš na Crnom vrhu