20/05/2024
Najnovije vesti
Valjevo selo Stave opština Krupanj foto Dragan Krunić

Sneg u aprilu – zahlađenje do kraja sedmice

Autor 17/04/2024

U Valjevu oblačno vreme, trenutna temperatura 4 0 C. Ovog 17. aprila je padala kiša sa susnežicom, planinska sela u valjevskom kraju bila su pod snegom. Takođe, na Divčibarama je pao sneg, temperatura je ispod nule uz smanjenu vidljivost zbog magle.

Danas pad temperature za 15 do 20°C u odnosu na prethodni period, najavio Republički hidrometeorološki zavod Srbije. Ovog 17. aprila, oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni i grmljavinom i lokalno većom količinom padavina. Na planinama jugozapadne i južne Srbije sneg. Dnevna temperatura od 4 do 10°C.

Do kraja sedmice očekuju se dnevne temperature malo ispod ili oko proseka za ovo doba godine, u većini krajeva od 12 do 16°C, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg.

Četvrtak, 18. april – Umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, a u brdsko planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar umeren, na istoku jak, severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura od 3 do 7°C, a najviša dnevna od 11 do 15°C.

Petak, 19. april – Umereno do potpuno oblačno, na severu i zapadu uglavnom suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom, dok će na planinama povremeno padati sneg. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 3 do 7°C, a najviša od 13 do 17°C.

Subota, 20. april – Umereno do potpuno oblačno, na severu i zapadu uglavnom suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, dok će na planinama povremeno padati sneg. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 3 do 7°C, a najviša od 12 do 16°C.

Nedelja, 21. april – Pretežno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, a u planinskim predelima i sa snegom. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni, posle podne u Vojvodini u skretanju na severozapadni pravac i u pojačanju. Najniža temperatura od 3 do 8°C, a najviša od 12 do 16°C, najavljuje Republički hidrometeorološki zavod Srbije.