26/05/2024
Najnovije vesti

Svečani prijem prvaka u OŠ Andra Savčić

Autor 31/08/2023

U Osnovnoj školi Andra Savčić u Valjevu u prvi razred upisano čak 135 mališana, najviše u okrugu.

Osnovne škole ponovo bivaju ispunjene dečjim žagorom krajem avgusta povodom svečanih prijema prvaka. Taj dan je u pamćenju i mališana i njihovih roditelja. U sredu, 30. avgusta, u Osnovnoj školi „Andra Savčić“ iskoristili su prijatno okruženje dvorišta gde su učenici drugog razreda održali priredbu za ovogodišnje prvake. Od sredine avgusta, bivši prvaci, njih 20, dolazili su u školu gde su se družili i, sa svojim učiteljicama, pripremili predstavu za svoje nove, godinu mlađe, drugare.

Prema rečima direktora, Zorana Markovića, u prvi razred polazi čak 135 prvaka, od kojih je 132 u matičnoj školi, dok tri đaka – prvaka idu u izdvojena odeljenja u Gornjoj Grabovici i na Divčibarama. Tako da u OŠ Andra Savčić u Valjevu imaju pet punih odeljenja prvaka, najviše u odnosu na ceo okrug.

U skladu sa preporukama resornog ministarstva, obavljene su opsežne pripreme radi početka nove školske 2023/24. godine, kaže direktor, dodajući da je letnji raspust poslužio i za funkcionalno opremanje i dekorativno uređenje dvorišta i škole.

„Nabavljene su nove školske klupe. Takođe, malo su uređeni i sportski tereni. Još prošle godine smo uredili fiskulturnu salu prema FIBA standardima, tako da je sada jedna od najlepših sala. Svakog dana školu sve više sređujemo, kako bi je podigli na još viši nivo“, naglašava Zoran Marković, direktor Osnovne škole Andra Savčić u Valjevu, prepoznate i na osnovu kvalitetnog inovativnog pristupa redovnom radu sa učenicima.

Inače, pre početka školske 2023/24. godine ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je, u ime resornog ministarstva, potpisala Protokol o saradnji sa predstavnicima OEBS-a i MUP-a Srbije o sprovođenju projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, koji treba da bude realizovan u svim osnovnim školama u Srbiji. Cilj je podizanje svesti o posledicama i štetnosti nasilnog ponašanja, ali i učenja najmlađih kako da budu bezbedni u različitim situacijama stvarnog i viralnog sveta.