17/07/2024
Najnovije vesti
Valjevska-gimnazija-rekonstrukcija-basket-teren-31-08-2023-FOTO-Anja-Krunic-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Počelo uređenje sportskog terena i planovi u novoj školskoj godini u Valjevskoj gimnaziji

Autor 31/08/2023

Uz brojne smernice za novu školsku godinu, u Valjevskoj gimnaziji krajem avgusta počela rekonstrukcija terena za basket u amfiteatar pogodan za raznovrsne aktivnosti. U planu je uređenje i četiri školska kabineta.

Iz Ministarstva prosvete stigle su i smernice da početak nastavne godine u većem obimu bude posvećen razvoju i podsticaju ljudskih vrednosti kod učenika, unapređenju međusobne komunikacije uz poštovanje, saradnju, solidarnost i uvažavanje različitosti.

U Valjevskoj gimnaziji već decenijama unazad održavaju takve programe i radionice, samo je sada predviđeno više vremena za to. Gimnazijalce u septembu očekuje sportski, kao i ekološki dan. Zatim, tradicionalno obeležavanje Dana jezika, manifestacije u koju se rado masovno uključuju brojni učenici specijalizovanih filoloških i društvenih odeljenja, uz organizovano druženje učenika valjevskih srednjih škola. Potom, i omiljeni koncert  „Raspevana gimnazija“ koji, sa profesorima, priređuju učenici obdareni muzičkim talentom.     

Prema rečima profesora matematike, Predraga Jevtića, direktora Valjevske gimnazije, u toku godine u planu je uređenje četiri učionice, dok je 30. avgusta počela rekonstrukcija basket terena u školskom dvorištu.

„U planu je da bude teren za basket pravih dimenzija sa odgovarajućom podlogom. Za nas je značajno, i na tome smo insistirali kao škola, da bude prošireno i da dobijemo bar dva – tri reda  tribina, da bi naši učenici i profesori mogli da održavaju i druge aktivnosti, osim sportskih. U sklopu će biti i bina, dimenzija sedam sa tri metra, pogodna za nastup hora, grupa i druge programe i priredbe. U narednom periodu obaveza, i Grada i Valjevske gimnazije, je da, nakon terena, ceo taj prostor iza školske zgrade bude uređen jer i kocke i dvorište su spremni za uređenje, lepše i prijatnije, prvenstveno za učenike.

Škola je dobila sredstva iz oportuniteta, tako da nas očekuje uređenje i četiri školska kabineta: muzičkog, likovnog, hemije i biologije.“

Postalo je uobičajeno da učenici 31. avgusta odlaze u školu po raspored. Istovremeno, to je prvi susret i sa novim učenicima, prvog razreda srednje i sedmog razreda osnovne u Valjevskoj gimnaziji, naglašava Jevtić.

„Nama je naravno važan taj prvi utisak koji će učenici poneti kući. Tako da je bitno da, u startu, steknemo međusobno poverenje koje je potrebno za kvalitetan višegodišnji rad“, naglašava profesor matematike, Predrag Jevtić, direktor Valjevske gimnazije, pri tome izražavajući nadu da će školska 2023/24. godina biti uspešnija i bolja.