04/03/2024
Najnovije vesti
Sala Hala ex Partizan Valjevo Dom sporta General Svetomir Đukić Objektiva.rs Valjevo

TREĆA FAZA UREĐENJA DOMA SPORTA „GENERAL SVETOMIR ĐUKIĆ“

Autor 18/02/2023

Ministarstvo sporta Republike Srbije sa 6,5 miliona dinara finansiraće projekat grada Valjeva, koji se odnosi na rekonstrukciju objekta Doma sporta „General Svetomir Đukić“, za mašinske instalacije, odnosno klima komore.

Iz budžeta grada, u ovoj budžetskoj godini je Ustanovi za fizičku kulturu „Valis“ prebačeno još 12 miliona dinara za završetak unutrašnjeg uređenja nekadašnjeg „Partizana“. Time, pored mašinskih instalacija, treba da bude urađen drugi deo zgrade sa svlačionicama i hodnik u objektu.

Okončanjem ove faze radova, objekat Doma sporta „General Svetomir Đukić“ biće svrstati u red najuređenijih sportskih objekata u Srbiji, pogodnih za održavanje brojnih sadržaja, pre svega za decu predškolskog i školskog uzrasta i za potrebe sportskih klubova.

„Kada se setimo u kakvom stanju je bio ovaj objekat i pogledamo ga sada, vidimo koliki je put pređen i koliko napora smo mi kao Grad, uz podršku Republike Srbije uložili da uredimo Dom sporta „General Svetomir Đukić“, koji je jedan od simbola Valjeva.

Zahvaljujući dobroj saradnji sa resornim ministarstvom koja je započela u prethodnom periodu, a koja je nastavljena i sa sadašnjim predstavnicima Ministarstva sporta, privodimo kraju radove na uređenju i ponosni smo na to kako već sada Dom sporta izgleda. Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i ja smo prilikom posete prethodnog ministra Valjevu iskoristili da predstavimo neke od najvažnijih projekata za Valjevo. Ovo je potvrda dobre saradnje sa Ministarstvom sporta, koja se nastavlja i sa novim sazivom“, rekao je član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković.

U prethodnom periodu rekonstrukcija nekadašnje sale Partizan je sprovedena u dve faze. Najpre je urađena spoljna rekonstrukcija, u vrednosti od 40 miliona dinara, od čega je Valjevo finansiralo sa 28, i dobijena su sredstva od 12 miliona. Potom je obavljana unutrašnja rekonstrukcija, deo svlačionica, parket i podloge u obe sale, novi koševi, za šta je izdvojeno 20 miliona dinara novca iz gradskog budžeta. U okviru treće faze unutrašnje rekonstrukcije, Dom sporta „General Svetomir Đukić“ će dodatnim pogodnostima omogućiti razvoj sporta u Valjevu.