14/07/2024
Najnovije vesti
Tehnička škola Valjevo foto Dragan Krunić Objektiva.rs Valjevo

U Tehničkoj školi Valjevo promocija FAV inicijative za obuku i zapošljavanje u Nemačkoj

Autor 10/10/2023

Organizacija FAV SERVICE GmbH iz Tiringije iz Nemačke je dobila priliku da u okviru projekta FAV Inicijativa za obuku i zapošljavanje, koji je sufinansiran od strane Evropskog socijalnog fonda plus u periodu od 1. janura do 31. decembra 2023. godine, mladim ljudima iz Srbije pruži mogućnost da završe stručnu (dualnu) obuku u Tiringiji, u Nemačkoj, koja im omogućava izgradnju karijere u mnogim branšama.

U cilju informisanja potencijalnih partnera za saradnju, naročito škola, škola stranih jezika, lokalnih samouprava, ali i zainteresovanih mladih ljudi i njihovih roditelja o konkretnim mogućnostima i uslovima za učešće, planiramo, zajedno sa Društvom za obrazovanje, savetovanje i posredovanje TIBOR GmbH iz Tiringije, za sve zainteresovane priređuje predstavljanje projekta u utorak, 10. oktobra 2023. godine, od 18 časova, u Tehničkoj školi Valjevo.

Projekat FAV inicijativa – obuka i zapošljavanje u Tiringiji (Nemačka) nudi zainteresovanim i motivisanim mladim ljudima, starosti od 18 do 26 godina, mogućnost za kvalifikovano dualno obrazovanje (teorija i plaćena praksa) i zapošljavanje u ovoj nemačkoj saveznoj pokrajini.

Tehnicka-promocija-FAV-dualno-obrazovanje-i-zaposljavanje-u-Nemackoj-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

U Nemačkoj trenutno postoji 326 zanimanja za stručno obrazovanje i obuka je moguća u različitim oblicima u svim oblastima.

U takve oblasti spadaju, na primer, građevinarstvo, razne uslužne delatnosti, elektrotehnika, gastronomija, zdravstvo, IT / računari, dizajn, poljoprivreda /priroda / životna sredina, mediji, metali, mašinstvo, prirodne nauke, proizvodnja, produkcija, društvena pitanja, tehnologija, tehnološke oblasti, saobraćaj, logistika, privreda, administracija…

Kao uslov za upis za početak obrazovanja potreban je sertifikat za nemački kao strani jezik, nivo „B2“ od Gete instituta, sertifikovanih TELC instituta, kao i „Diploma nemačkog jezika II“, koja se stiče u takozvanim „DSD školama“.

Podrška dualnom obrazovanju u Trening centru Tehničke škole Valjevo – pročitajte OVDE

“Učesnicima je obezbeđena individualna orijentacija, priprema za odlazak, sveobuhvatna i stručna podrška tokom celog perioda pripreme i tokom prve godine obuke, kako u Srbiji tako i u Nemačkoj. Zahvaljujući našem radu, našoj mreži, našim visokim standardima kvaliteta i našoj podršci, koju sprovodimo na pravi način, učesnici imaju odlične mogućnosti za obuku, rad i život u Nemačkoj”, pored ostalog je navedeno u obaveštenju projekta FAV inicijative – obuka i zapošljavanje u Tiringiji u Nemačkoj, sufinansiranom od strane Evropskog  socijalnog fonda plus  tako da su ponuđene usluge potpuno besplatne.

Zainteresovane osobe mogu dobiti informacije i lično se posavetovati o mogućnostima i uslovima, a zatim se, ako žele, pripremiti za obuku u Nemačkoj uz aktivnu podršku.

Promocija programa je u uorak, 10. oktobra 2023. godine, od 18 časova, u svečanoj sali u Tehničkoj školi Valjevo u Ulici Koste Abraševića 2.