10/12/2023
Najnovije vesti
18-08-2022-vk-valis-Kovacevic-mlada-reprezentacija-Srbije-FOTO-Vaterpolo-savez-Srbije-Objektiva.rs-Valjevo utakmica Srbija - Holandija

Valis časno ispao iz kvalifikacija za Len kup

Autor 26/09/2023

Vaterpolisti valjevskog kluba Valis Vega u vikendu iza nas časno su se oprostili od klvalifikacija za Len kup koji je održan u Šašcu.

Nije bilo sreće u žrebu, jer je ova grupa u startu proglašena za “grupu smrti” zbog jačine ekipa u njoj, a potom ni sportske sreće u pojedinim utakmicama.

U prvoj utakmici Valis Vega je izgubila ubedljivim rezultatom od Ortige 17:10, mada je pružena dobra igra. Valjevci su “pali” u drugoj četrtini koja je izgubljena rezultatom 6:1. Iako je treća pripala Valisu 3:2, uz minimalnih 5:4 u četvrtoj za favorita, ali i 4:2 u prvoj, poraz je bio neminovan.

“Nismo se obrukali u kvalifikacijama” , kaže Miloš Saković, šef stručnog štaba Valis Vege, i dodaje: ” Protiv Ortige je sve rešeno u prvom poluvremenu jer smo imali neshvatljiv pad u drugoj četvrtini. Brzo smo se pribrali i odličnom igrom savladali ubedljivo Dinamo iz Bukurešta visokim rezultatom 17:7, ali odlučujuća utakmica protiv francuske ekipe Noisy donela je velika uzbuđenja. Imali smo aktivan rezultat 10:10, a mislim da smo nakon toga sudiskim odlukama drastično oštećeni, što je dovelo do poraza. I do toga trenutka sudiski kriterijum bio je u najmanju ruku čudan, a sam podatrak da smo utakmicu završili sa 26 isključenja naspram 16 isključenja francuskih vaterpolista dovoljno govori. Više nismo imali igrača pa je golman Tomić bio prinuđen da bude u igračkoj formaciji sa promenjenom kapicom na glavi. Jednostavno, sudije Alvarez iz Španije i Bertišvili iz Gruzije nisu nam dozvolile igru. Svirali su kontra faulove u prelomnim trenutcima, pa je na kraju francuzima pripala pobeda od 13:10″.

Dodatne probleme izazvale su povrede Dimitrija Obradovića i i Alekse Petrovskog, a ekipa je protiv Šapca bila desetkovana. Imali smo tri suspendovana igrača a povredio se i Jole Stanić, pa smo protiv šapčana nastupili sa devet igrača i golmanom Matijom Vlahovićem kao igračem. U takvoj situaciji protiv izuzetno jeke ekipe Šapca nije bilo nikakve šanse, pa je i poraz bio neminovan.

Valis Vega je po svemu viđenom na ovim kvalifikacijama skupo prodao kožu. Ovogodišnja pojačanja Aleksa Petroski, Dragoljub Rogač, Petar Kasum, Nikola Brkić, Petar Mitrović, uz golmane Veljka Tomića i Matiju Vlahovića, uz kostur prošlogodišnje ekipe, obećavaju dobar vaterpolo u Super ligi Srbije. Već u prvom kolu koje je odigrano pre kvalifikacija za Len kup, valjevski vaterpolisti su ubedljivo pobedili ekipu Taš u Beogradu. Rezultat je bio 17:10, a već u subotu se nastavlja prvenstvo, kada u Petnici gostuje ekipa Naisa iz Niša. Nišlije su stare mušterije valjevskih vaterpolista, pa se očekuju novi bodovi u borbi za plasman na tabeli.

VK Valis Vega Valjevo – sa novim sponzorom (video) – pročitajte OVDE