17/04/2024
Najnovije vesti
PSD-Magles-Valjevo-akcije-pesacenja-prenosi-Objektiva.rs-vesti

XII etapa pešačenja sa planinarima društva “Magleš” iz Valjeva

Autor 21/12/2023

Planinarsko društvo Magleš iz Valjeva u subotu, 23. decembra održava 12. etapu pešačenja za sve zainteresovane sugrađane i posetioce.  Polazak je u 10 časova kod velikog Hrama.

Skup učesnika sa vodičem Zorom Savić je u 9 sati i 50 minuta, ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja na ušću reke Gradac u Kolubaru. Ovog puta je planirana lagana staza u dužini od 10 kilometara, pogodna za sve uzraste.  

Putanja polazi od Hrama, kejom pored Kolubare do mosta na Jadru. Odatle produžava pored mlina stazom do Markove stolice. U planu je da učesnici na Paviljonu pauziraju, pa da nastave Poparskim  putem  do jezera.

Od jezera, obeleženom stazom, učesnici se vraćaju prema gradu do Tadića mlina. Prelaze Gradac i pored stadiona, idu obalom Kolubare do pešačkog mosta kod preduzeća Austroterm gde prelaze Kolubaru i laganom šetnjom po keju reke se vraćaju do grada.

Da se prisetimo XI etapa pešačenja sa PD Magleš – možete pročitati OVDE

Preporuka organizatora iz Planinarskog društva Magleš iz Valjeva je da učesnici ponesu manji ranac u koji treba da spakuju bocu, odnosno termos vode, hranu za užinu, napominju da je dobro poneti i čokoladicu. Takođe, učesnici akcije odeću i obuću treba da prilagode vremenskim uslovima. Ukoliko je potrebno, preporuka je da treba poneti i rezervne majice, tj. potkošulje radi preobuke.

Svi zainteresovani za učešće u akciji u subotu, 23. decembra, mogu se javiti Panti na broj telefona  064 23 28 256.

https://pss.rs/vazeci-akti-saveza/pravilnici/pravilnik-o-bezbednom-izvodjenju-planinarskih-aktivnosti/?fbclid=IwAR0u8JFL6YC5sRoQYqNdHNuUudlLX9RqvEEiTAsPnCuL0VugHpaasSEWjMA