12/07/2024
Najnovije vesti
Imunizacija-protiv-COVID19-patronazna-sluzba-Doma-zdravlja-Valjevo-prenosi-Objektiva.rs_

ZDRAVSTVENA TRIBINA O VAKCINACIJI PROTIV COVID-19

Autor 19/02/2023

Dom zdravlja Valjevo u ponedeljak, 20. februara 2023. godine, od 10 sati i 30 minuta, u Edukativnom centru, organizuje predavanje za sugrađane starije od 60 godina i hronične bolesnike, kao i sve zainteresovane, o značaju imunizacije protiv kovid-19, uz mogućnost vakcinacije posle predavanja.

Akcija promocije vakcinacije protiv kovid-19 u Valjevu se organizuje u okviru projekta “Podrška angažovanju zajednice u kampanji vakcinacije protiv virusa kovid-19”, u saradnji sa nevladinom organizacijom „Asocijacija Duga“, a uz podršku Svetske zdravstvene organizacije i USAID, koji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije pružaju podršku promociji vakcinacije protiv kovida-19 u Srbiji.

Vakcinacija za meštane Divaca i okolnih sela biće organizovana u utorak, 21. februara, od 13.30 do 16 časova, u mesnoj ambulanti. Uz pregled lekara, na raspolaganju će biti vakcina Sinofarm, uz mogućnost zakazivanja prijema bivalentne vakcine.

U okviru istog projekta, u sredu je na Stavama održana akcija promocije vakcinacije protiv kovid-19, koju su realizovali Dom zdravlja Valjevo – Služba polivalentne patronaže i Centar za socijalni rad Valjevo. Meštani Stava, Sitarica i Suvodanja imali su priliku da se informišu o imunizaciji protiv ove bolesti i da sa zdravstvenim radnicima razgovaraju o svojim nedoumicama o vakcinaciji. Takođe su mogli da prekontrolišu krvni pritisak i posavetuju se o zdravstvenim problemima koje imaju. Razgovor je vodila glavna sestra Patronaže Vesna Pavlović. Od njih 38, koliko se odazvalo akciji, većina je ranije primila dve doze vakcine, a njih 11 se izjasnilo da želi da primi dozu bivalentne vakcine. Organizovana vakcinacija će im biti omogućena u ponedeljak u Domu zdravlja Valjevo, nakon tribine o imunizaciji protiv kovid-19.