27/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • ŽELJKO VASIĆ I ADIL NA “DANIMA LAJKOVCA”
Lajkovac Valjevo Kolubarski okrug Objektiva.rs

ŽELJKO VASIĆ I ADIL NA “DANIMA LAJKOVCA”

Autor 26/07/2022

Na “Danima Lajkovca” koncerti pop muzičara Željka Vasića u četvrtak, 28. jula i folk pevača Adila Maksutovića u subotu, 30. jula. Oba koncerta biće održana na Gradskom trgu, ispred zgrade Opštine Lajkovac, od 22 časa.

Manifestacija je počela 18. jula programima Gradske biblioteke Lajkovac: kreativnom radionicom „Prsti“ Danijele Kvas, dečjeg pisca i profesora srpskog jezika i književnosti, akcijom „Knjiga za knjigu“ i promocijom knjige „Iz brodskog dnevnika“ Milana Orlića, pisca i urednika časopisa „Sveske“.

Sinoć je poznati glumac Zoran Ćosić, poreklom iz Mionice, predstavio svoju knjigu poezije „Iverci i okrajci“ ispred Gradske kuće.

Ovog vikenda organizovan je tradicionalni „Kolubarski kotlić“ kod Lovačke brvnare na Kolubari, a počeli su i ostali programi Turističke organizacije opštine Lajkovac: „Dani vodenica na Kolubari i Toplici“ i „Istok – Zapad lajkovačkom prugom“, uz izložbu fotografija sa brojnih akcija Planinarsko – smučarskog društva „Ćira“.

Ovi događaji okupljaju umetnike iz zemlje i regiona među kojima su: književnik Zorica Kovačev, romansijer i pesnik Slavica Masnikosa iz Frankfurta, vajar iz Holandije Joško Šošgarić, profesor muzike i predsednik Odbora za kulturu Saveza Srba Francuske Petar Gojković, pesnikinja iz Nikšića Tatjana Vujović Kostić i drugi. O vodenicama će govoriti Milutin Ranković, vajar iz Lajkovca.

Kulturni centar Hadži Ruvim, 26. jula od 19 časova, organizuje koncert dr Momčila Aleksandrića, svetski priznatog gitariste iz Lajkovca.

Sledećeg dana otvaranje izložbe polaznika svoje Likovne škole, u galeriji od 19 sati, dok je za 28. jul na Gradskom trgu od 19.30, planirana predstava Varoške priče.

Iste večeri od 22 časa je koncert popularnog pop pevača Željka Vasića, kome će od 20.30 predgrupa biti lajkovački „Lakustik bend“.
Na Gradskom trgu 29. jula od 18 časova je uvek popularni Dečji dan, na kojem najmlađe očekuju pozorišna predstava, nastupi folklornog i baletskog ansambla, vokalnih solista, mađioničari, klovnovi, žongleri, animatori itd.

U petak, 30. jula, od 8 časova, je sveta arhijerska liturgija povodom slave varoši, Ognjene Marije, posle čega će u porti crkve Svetog Dimitrija nastupiti folklorni ansambl KC „Hadži Ruvim“.

Tog dana je i veliki narodni vašar, a u večernjim satima na Gradskom trgu i finiš manifestacije „Dani Lajkovca“: od 20.30 sati koncert grupe „Mikuša i Mira“, a od 22 časa koncert Adila Maksutovića.

Za opštinu Lajkovac: PR agencija Pristup