19/04/2024
Najnovije vesti
FOTO-Izvor-Bojana-Andric-direktor-fotografije-i-Kosta-Djordjevic-reziser-i-scenarista-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Filmska radionica sa Bojanom Andrić i Kostom Đorđevićem u Modernoj galeriji

Autor 01/03/2024

Film “Sunce mamino” je na repertparu Bioskopa 85 u Valjevu i za vikend 2. i 3. mart, od 20 sati i 15 minuta.

U utorak, 5. marta, od 19 sati i 30 minuta, u Modernoj galeriji, u saradnji sa Valjevskim filmskim susretima, autori filma, scenarista i reditelj Kosta Đorđević i direktorka fotografije Bojana Andrić održaće radionicu za srednjoškolce i mlade koje interesuje film. 

Tom prilikom, počev od filma Sunce mamino, radionica će obuhvatiti razgovore sa učesnicima i o tome šta je sve potrebno za snimanje filma, i o filmskom poslu kao profesiji i usmerenju. Takođe, polaznike će uputiti u važnost saradnje sa glumcima i autorskim timom iz domena: scenografija, kostim, šminka, montaža, zvuk, muzika.

Podsećanje – Valjevka Bojana Andrić u vrhu Federacije IMAGO – možete pročitati OVDE

Filmovi Skidanje, Reži, Sunce mamino, samo su neka od ostvarenja reditelja i scenariste Koste Đorđevića. Naša Valjevka Bojana Andrić je među najtraženijim direktorima fotografije u regionu. Među novijim ostvarenjima su filmovi: Sunce mamino, Trag divljači, Mali Budo, U klinču, Reži, Jesen samuraja, Odbačeni, Čarlston za Ognjanku, kao i tv serije i sitkomi: Mamini sinovi, Beležnica profesora Miškovića, Ubice mog oca, Andrija i Anđelka, Pogrešan čovjek itd.

Svi zainteresovani za filmsku radionicu 5. marta u Modernoj galeriji Valjevo mogu se prijaviti putem mejla vakum.valjevo@gmail.com ili preko Instagram profila valjevski_filmski_susreti. Potrebno je poslati ime i prezime, godište i broj telefona.

Naslovna fotografija – reditelj Kosta Đorđević i direktor fotografije Bojana Andrić na setu – privatna arhiva