15/04/2024
Najnovije vesti
FOTO-IZVOR-Valjevska-gimnazija-ucenica-Dorotea-Mihailovic-III3-i-profesorka-Romina-Nikolic-29-03-2024-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Gimnazijalka Dorotea Mihailović osvojila bronzanu medalju na Srpskoj olimpijadi filozofije

Autor 29/03/2024

Prema konačnim rezultatima sa takmičenja “Srpska olimpijada filozofije” treće mesto i bronzanu medalju osvojila je Dorotea Mihailović, učenica III3 Valjevske gimnazije.

Republičko takmičenje “Srpska olimpijada filozofije (SoFija)” u organizaciji Srpskog filozofskog društva i Ujedinjenih nacija priređena je 16. marta 2024. godine u Požarevačkoj gimnaziji.

Na takmičenju su učestvovali uglavnom maturanti, tako da je Dorotein uspeh izuzetan, pojašnjava njena mentorka, profesorka filozofije u Valjevskoj gimnaziji, Romina Nikolić.

Dorotea Mihailović, učenica trećeg razreda prirodnog smera, je na školskom takmičenju napisala najbolji esej na engleskom jeziku, kada je birala jednu od četiri ponuđene teme.

Takmičenje u Požarevačkoj gimnaziji je trajalo četiri sata, uvek se radi na engleskom jeziku jer najbolji, sa prvog i drugog mesta, se plasiraju dalje. Ove godine međunarodna Olimpijada filozofije je u Helsinkiju.

Važno je reći da su na takmičenju učestvovali maturanti, tako da je Dorotein uspeh izuzetno visok. Iako nam je plasman u Helsinki izmakao za manje od 0,67 bodova, ponosni smo na našu učenicu, naglasila je profesorka Romina Nikolić.

U okviru takmičenja, dok su učenici pisali esej, Jadranka Pešti iz Srpskog filozofskog društva je priredila kratak seminar za profesore – mentore učenika, na temu “Izazovi nastave filozofije”.

Možda Vam se dopada – Novi studijski programi na Akademiji strukovnih studija odsek Valjevo  u školskoj 2024/25. godini – možete pročitati OVDE