15/04/2024
Najnovije vesti

Metalac porežen od Jokera

Autor 03/12/2023

Kratko je trajalo veselje u redovima valjevskih košarkaša nakon pobede u Novom Pazaru. Košarkaši Džokera iz Sombora, novajlije u ligi, odneli su bodove iz Valjeva uverljivim rezultatom 84:96 (19:29, 20:24, 26:22, 19:21).

Gostujuća ekipa od prvog minuta krenula je agresivno i sa željom za pobedom, dok je domaćim igračima malo toga polazilo za rukom. Za tili čas Somborci su imali prednost od 17:6, a igra domaćina nije ulivala poverenje.

Mnoštvo brzopletih akcija, nepreciznost a posebno sa linije za izvođenje slobodnih bacanja- čak 10 u prvom poluvremenu, učinili su da semafor u drugoj četvrtini na šest minuta pre odmora pokaže 44:25 za goste. Burne reakcije predsednika Metalca Vladana Jankovića koje su usledile pri tom rezultatu označile su kraj utakmice za njega, jer je sudiskom odlukom morao da napusti halu sportova.

Ni taj momenat nije otreznio igrače domaće ekipe. Treća četvrtina je pripala domaćinu, u jednom trenutku semafor je pokazao 61:60 za goste, ali samo na kratko. Jugović i Milin bili su nerešiva enigma za odbranu Metalca. Ispostavilo se da je -10 koševa sa koliko se ušlo u poslednju četvrtinu sasvim doboljno za ekipu Jokera, jer valjevski košarkaši nisu imali ni snage ni koncentracije za preokret pa su somborci sasvim zasluženo zabeležili bodove na gostovanju.

Najefikasniji u redovima Metalca ponovo je bio Sava Lešić sa 30 i Grubor sa 13 postignutih poena, dok je u redovima Jokera Milin postigao 23, Jugović 17, a Simons 16 poena.

U narednom kolu košarkaši Metalca gostuju protiv ekipe Slobode u Užicu.