28/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Vesti iz Valjeva
  • Opredeljena sredstva za sufnansiranje projekata za podizanje kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom i nacionalnih manjina u 2023. godini
Gradska uprava Valjevo foto Snežana Jakovljević Krunić

Opredeljena sredstva za sufnansiranje projekata za podizanje kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom i nacionalnih manjina u 2023. godini

Autor 25/04/2023

Po osnovu Zakona o javnom informisanju i medijima, iz sredstava utvrđenih Odlukom o budžetu Grada Valjeva za 2023. godinu, Gradska uprava Valjeva finansiraće, odnosno sufinansirati projekte iz oblasti javnog informisanja, podizanja kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom i nacionalnih manjina.

Rešenje o raspodeli ukupno 10,6 miliona dinara, koje je predložila Komisija za izbor projekata, potpisao je načelnik Gradske uprave Valjevo, Nebojša Petronić. U sastavu Komisije za izbor projekata iz oblasti javnog informisanja, za izbor projekata koji će biti sufinansirani, bili su novinari: Milijan Nikolić, Dragan Mandić i Dragica Stanojčić. Od 35 projekata pristiglih na konkurs iz oblasti javnog informisanja, podizanja kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom i nacionalnih manjina za 2023. godinu, izabrana su 22.

Prema datim odlukama, PR Krunić Foto Internet portal Objektiva.rs iz Valjeva, za tekuću godinu odobrena su sredstva u iznosu od 200 hiljada dinara za projekat „Život socijalno osetljivih populacija stanovništva 2“. Ovogodišnji projekat se nadovezuje na prošlogodišnji projekat, kada smo informisali o programima, kao i o stanju i dešavanjima u životima naših socijalno osetljivih sugrađana, o čemu i dalje možete čitati na portalu www.Objektiva.rs iz Valjeva.

Sredstva iz budžeta Grada Valjeva dobile su i kompanije iz Beograda

Informativno preduzeće Radio Valjevo doo Beograd, Ulica Mekenzijeva 79, za projekat “Kulturno blago Valjeva” dobilo je 800.000 dinara.

Radio Valjevo staro Napred zgrada na fontana trg Desanke Maksimović Valjevo oBJEKTIVA.RS FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs

Preduzeće In Network solution, portal Kolubarski.info, takođe u Mekenzijevoj 79 u Beogradu, dobilo je 400.000 dinara za projekat “Valjevo za sve”.

Adria media group iz Beograda, za projekat “Kapitalne investicije Valjeva i njihov značaj za lokalnu zajednicu” dobilo je 200.000 dinara.

Beogradska preduzeća Sams group doo Beograd – Savski venac, osnivač portala Valjevski. rs za projekat “Valjevske vesti” dobilo je 100.000 dinara.

Brainz doo za projekat “Upoznajte genijalce Valjeva” dobilo je takođe 100.000 dinara.

Mediji iz Valjeva čiji projekti treba da budu realizovani uz pomoć budžetskih sredstava Gradske uprave Valjevo

U podeli novca iz budžeta Valjeva za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja ove godine Televizija V5 je dobila 3,5 miliona dinara za projekat “Tešnjar – jezgro modernog Valjeva”, dok je dva miliona dinara opredeljeno televiziji Valjevo plus za projekat “Polet mladosti”.

Po 500.000 dinara su dobili: Vamedia Slavica Savić Vujanac PR za projekat “Efekti” i RTV Marš za projekat “Da li Valjevo”.

Internet novine Kolubarske.rs Kolubarske doo iz Valjeva dobija 300.000 dinara za projekat “Budžet Valjeva u fokusu”.

Valjevo foto iz aviona Dragan Krunić Objektiva.rs Valjevo

Po 250.000 dinara dobili su: DOO Radio 014 za projekat “Od tebe zavisi”; zatim, Nenad Kudić PR veb portali Media art group osnivač portala Va014. info za projekat “Kulturni resursi u funkciji turizma”; kao i Bojan Jovanović PR Agencija za izradu veb portala “Titan web design”, portal Valjevskaposla.info, za projekat “Vazduhograf 2”.

Po 200.000 dinara opredeljeno je za: Radio Istočnik za projekat “Jubileji Lelićkog Zlatousta”; Nebojša Bojanić PR novinaska agencija za projekat “Mentalno zdravlje je društveni kapital”; MG Gold pres Privredno društvo sa ograničenom odgovornošću osnivač portala Valjevo na dlanu za projekat “Za bolje sutra”.

Po 150.000 dinara dobili su: Slađana Stevanović PR portal Patak online za projekat “Reci ne nasilju”; Studio za ples i zabavu Studio M preduzetnika Ljubiše Milutinovića za projekat “Dok god Drina teče, ćirilicom pišem” i preduzetnik Snežana Lazarević veb portal Lagrande za projekat “Gradac kolevka ekologije”.

Po 100.000 dinara odobreno je za: Udruženje privrednika i poljoprivrednika Srbijanka za projekat “Doživi Valjevo” i preduzetniku Milošu Laziću, Agencija za veb usluge Cyber team, za projekat “Divčibare info”.

Projekti koji nisu podržani

U skladu sa Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, Komisija je predložila da 13 projekata ostane bez podrške.

* Projekat „Srpsko kolo Valjevo“ Saveza Srba iz regiona iz Novog Beograda.

* Projekat „Umetnici Valjeva“ Komiteta znanja Srbije iz Beograda.

* „Kultur(n)o Valjevo“ Privrednog društva Vojvoda 1914 iz Valjeva.

* “Kako nastaje i kako treba da nestaje medicinski otpad u lokalnoj zajednici”, Udruženja građana Dijalog iz Valjeva.

* On line tv prodaja doo Beograd za projekat „Za čistiji vazduh Valjeva“.

* Digital Thinking Doo Beograd za projekat „Valjevo u fokusu“.

* Projekat „Valjevo čuva tradiciju“ Milovana Milovanovića Glas Tamnave iz Uba.

* Projekat „Riznica valjevskog kraja“ Vladimira Uroševića MR Media Šabac.

* Projekat „Prošlost, sadašnjost i budućnost Rusa u Valjevu i u Podgorini“ podnosilac prijave Multikultura Srbije, Mala Vrbnica, Kruševac.

* Tv As Šabac za projekat „Valjevci koji su zadužili Srbiju“.

* Adria media magazin doo Beograd „Simboli stradanja i humanosti – Valjevo u Prvom svtskom ratu“.

* Projekat „Valjevo na dlanu“ Internet group doo Beograd.

* Goran Petrović PR, Klupci, za projekat „Gradska uprava po meri građana Valjeva“.