19/04/2024
Najnovije vesti
major-policije-Katarina-Petrovic-Petrovdan-2023.-Valjevo-protiv-nasilja-FOTO-Dragan-Krunic-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Oslobađajuća presuda za majora policije Katarinu Petrović

Autor 22/02/2024

Viši sud u Valjevu objavio je presudu kojom je major policije Katarina Petrović iz Valjeva oslobođena od optužbe da je izvršila krivično delo iz čl. 98 st. 1 Zakona o tajnosti podataka.

Prema rečima njenog advokata Branka Ivkovića: “Nije ovo samo pobeda Katarine i njene porodice, nije samo pobeda pravde nad nepravdom, ovo je pobeda jednog grada koji je prošlog leta ustao i rekao zlu – Mi vam ne damo naše ljude!”

Više javno tužilaštvo u Valjevu ima pravo na žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od osam dana od dana dostavljanja presude.

Podsećanje – Sindikat “Sloga” traži zaštitu za policajku Katarinu Petrović iz Valjeva – možete pročitati OVDE

Podsećamo, Katarina Petrović, major policije iz Valjeva, bila je uhapšena prošlog juna zbog navodne zloupotrebe službenog položaja.

Ona je dostavila dokument – potvrdu veštačenja  – kojom se dokazuje da je 6. marta 2023. godine, javni funkcioner i direktor javnog preduzeća, Nikola Petrović, izazvao sudar na Dedinju pri čemu su dve žene povređene.

Podsećanje – Valjevka Katarina Petrović – Vitez poziva – možete pročitati OVDE

Krivični postupak protiv njega je poveden tek na zahtev koji je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu uputilo MUP-u. Inače, u praksi, ovakvi  postupci se pokreću odmah po učinjenom delu, posebno u slučajevima kada su testovi na drogu i alkohol pozitivni.