15/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Vesti iz Valjeva
  • Predsednica Narodne skupštine Srbije obilazi nove vrtiće “Palčica” i “Mali princ” u Valjevu
vrtici-novi-Palcica-i-Mali-princ-Brdjani-stara-sest-os-oprema-Novak-Djokovic-fondacija-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Predsednica Narodne skupštine Srbije obilazi nove vrtiće “Palčica” i “Mali princ” u Valjevu

Autor 29/03/2024

Vrtiće “Mali princ” i “Palčica” danas, 29. marta u 11 časova, umesto predsednika Republike Srbije obići će predsednica Narodne skupštine RS, Ana Brnabić.  

Dva nova vrtića “Mali princ” i “Palčica” u Valjevu, u rekonstruisanom objektu nekadašnje šeste osnovne imaće ukupno 22 vaspitne grupe i mogu da prime 470 mališana.

Na osnovu dostupnih informacija, u nove vrtiće su primljena sva deca sa liste čekanja, kao i naknadno prijavljeni, ukupno 460 mališana. Prijem dece je sukcesivan, od kraja marta do sredine aprila, radi perioda adaptacije mališana koji prvi put polaze u obdanište.

U planu je da sledeći konkurs za prijem dece Predškolska ustanova “Milica Nožica” raspiše tokom aprila 2024. radi upisa dece u narednu vaspitnu godinu.

Objekti su dobili verifikaciju nadležnog ministarstva 26. marta ove godine. U dva nova vrtića na Brđanima je zaposleno 70 radnika.

Možda Vam se dopadne – Edukacija u Domu zdravlja Valjevo za mališane iz “Zvončića” – možete pročitati OVDE

Podsećamo, ukupna vrednost radova dogradnje i rekonstrukcije objekta nekadašnje škole u dva vrtića, iznosi 315,7 miliona dinara iz budžeta Grada Valjeva. Nabavku opreme za oba obdaništa, sumom od 18,5 miliona dinara, finansirala je Fondacija Novak Đoković.

Takođe, u toku je dogradnja vrtića “Bambi” u Naselju oslobodioci Valjeva, a projekat finansira Ambasada SAD iznosom od 1.041.567 dolara. Reč je o izgradnji novog objekta koji će biti spojen sa postojećim vrtićem Bambi u Kolubari 2. Planirani kapacitet je 11 vaspitnih soba za oko 250 mališana. Radi toga je u planu angažovanje 33 nova radnika, od kojih su 22 vaspitača i četvoro u: stručnu službu, pripremu hrane, administraciju i u tehnički sektor. Prema ugovoru i planiranoj dinamici radova, objekat treba da bude završen tokom juna ove godine, da bi tehnički prijem i verifikacija bili obavljeni do polovine oktobra 2024.

Prethodno je 2012. godine u Valjevu izgrađen vrtić “Vidra” u Mesnoj zajednici Gradac.