06/12/2023
Najnovije vesti

Torpedovan Nais (video)

Autor 05/10/2023

Drugo kolo Super lige Srbije donelo je ubedljivu pobedu valjevskih vaterpolista Valis Vege. U sjajnoj partiji viđenoj u SRC Petnica pobeđena je ekipa Naisa iz Niša rezultatom 26:5 (9:1, 3:2, 6:2, 8:0).

Furiozno su krenuli momci Miloša Sakovića utakmicu pa je semafor posle prva četiri minuta pokazivao 4:1 za valjevske vaterpoliste. I od toga trenutka u bazenu je postojala samo jedna ekipa- Valis Vege. Nakon prve četvrtine u kojoj su se valjevci čak devet puta upisali u strelce, a odličnom odbranom dozvolili nišlijama sam po jedan pogodak, samo se postavljalo pitanje sa kolikom razlikom će biti završena ova utakmica.

Trener “vidri” u nastavku utakmice pružio je šansu svim igračima istovremeno isprobavajući razne varijante napada i odbrane. I sve je išlo kao po loju. Razlika u kvalitetu, ali i u pripremljenosti ekipe bila je vidljiva u svim segmentima igre. Nišlije su bile previše lak zalogaj za raspoložene “vidre”.

Valis časno ispao iz kvalifikacija za Len kup – pročitajte OVDE

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Kasum sa sedam golova, Rogač je postigao četiri, Nikolov i Brkić po tri, Baucalo, Stanić, Kovačević i Krstić po dva, a Mitrović jedan.

U ekipi Naisa Pošmuga se tri puta upisao u strelce, dok je Vukićević postigao dva gola.

Trener Valis Vege Miloš Saković nakon utakmica bio je zadovoljan igrom svoje ekipe.

“U ovoj utakmici rezultat se nije dovodio u pitanje i naša želja je bila da ostanemo u takmičarksom ritmu, s obzirom da nas čeka serija izuzetno teških utakmica, pre svega protiv Radničkog u Kragujevcu. Potom sledi gostovanje protiv novobeogradskih Vukova- te dve utakmice odlučiće i odrediti naš plasman, da li smo u gornjem ili donjem delu tabele u nastavku doigravanja. Naša želja večeras je bila da se predstavimo u što boljem izdanju pred domaćom publikom, i da zadržimo taj takmičarski ritam kome težimo i usavršavamo igru. Ne bih u ovakvoj utakmici izdvajao ni jednog igrača, bilo je i grešaka, ali moram da pohvalim celu ekipu za ozbiljnost. Mislim da nam je iskustvo iz Euro kupa značilo. Nadam se da ćemo kada se oporave Dimitrije Obradović i Aleksa Petroski biti još stabilniji, pogotovo na poziciji beka, i da ćemo biti spremni i za veće zadatke.”

Na ovoj utakmici debitovao je pred valjevskom publikom i David Stepanović, 16-godišnjak iz Valisove škole. Njegovo vatreno krštenje u Super ligi pred domaćom publikom pozdravljeno je burno od publike, a on je bio kratak u svojoj izjavi:

“Drago mi je što sam imao priliku da se predstavim pred valjevskom publikom. Dobro smo držali ritam, sama utakmica više mi je ličila na neku pripremnu utakmicu pred predstojeće sa mnogo jačim ekipama. Nadam se dobrim rezultatima i u njima. Tremu nisam imao. Idemo dalje.”

Sledeću utakmicu Valis Vega igra u Kragujevcu protiv ekipe Radničkog.