30/05/2024
Najnovije vesti
Gradski-trg-Valjevo-tragicno-stradali-u-OS-Vladislav-Ribnikar-Beograd-Dan-zalosti-5-6.-i-7.-maj-2023.-FOTO-Dragan-Krunic-Objektiva.rs-iz-Valjeva

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije 5. maja neće održavati nastavu

Autor 04/05/2023

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije objavila je obaveštenje da u petak, 5. maja 2023. godine, neće održavati nastavu. Tog dana, u Hramu Vaskrsenja Hristovog, u 12 časova, biće služen pomen tragično nastradalima u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Većina zaposlenih u kolektivima osnovnih i srednjih škola sa područja Valjeva, osim Prve osnovne i Medicinske škole, su članovi Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Vesna Andrić, predsednika Unije sindikata prosvetnih radnika Valjevo, za portal Objektiva.rs je rekla:

„Povodom tragičnog događaja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, izržavamo neizrecivu tugu i saosećamo sa porodicama i decom koja su pogođena ovom tragedijom.

Odlučili smo da zabrinutost za stanje u obrazovanju, kao i za opšte stanje u društvu, izrazimo potpunom obustavom rada u školama članicama Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Zaposleni u gradskim školama će organizovano krenuti, u 11 sati i 30 minuta, prema Hramu Vaskrsenja Hristovog, gde će, u 12 časova, služiti pomen nastradalima“.

Članovi Unije u osnovnim i srednjim školama sa područja Mionice i Lajkovca, takođe neće održavati nastavu, uz priređivanje pomena u svojim sredinama.