15/04/2024
Najnovije vesti
FOTO-IZVOR-Valjevska-gimnazija- matematicari-FOTO Marija Stefanović profesor matematike 24-03-2024-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Mihajilo Lekić iz Valjevske gimnazije se plasirao na Srpsku matematičku olimpijadu

Autor 26/03/2024

U nedelju, 24. marta, je održano Državno takmičenje iz matematike za učenike srednjih škola. Ovog puta takmičili su se đaci sa posebnim sposobnostima za matematiku.

Iz Valjevske gimnazije je učestvovalo 10 učenika.

Najbolje rezultate je ostvario maturant Mihajilo Lekić IV1, zauzevši drugo mesto i drugu nagradu i time se plasirao na Srpsku matematičku olimpijadu. Mihailov profesor matematike je Veljko Ćirović.

Podsećanje – ZLATO ZA GIMNAZIJALCA – možete pročitati OVDE

Valjevsku gimnaziju i naš grad dostojno su predstavljali i: Dušan Đorđević I1, Vuk Mijailović I1, Mateja Nešić II1, Pavle Stanković III1, Aleksa Marković III1, Marko Paramentić IV1, Anica Petrović IV1, Lazar Krstić IV1 i Jana Jovanović II1, koja je u momentima fotografisanja uspešnih matematičara iz Valjevske gimnazije, učestvovala na okružnom takmičenju iz engleskog jezika.

Ove godine 18 učenika Valjevske gimnazije učestvuje na Državnom takmičenju iz matematike.

Naslovna fotografija – učenici Valjevske gimnazija učesnici Državnog takmičenja iz matematike za učenike srednjih škola A kategorije – FOTO Marija Stefanović, profesor matematike

Pripreme za završni i plan upisa u srednju školu u Kolubarskom i Mačvanskom okrugu – možete pročitati OVDE