24/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Vesti iz Valjeva
  • Novi projekti u OŠ Andra Savčić – ugradnja lifta za invalide, akreditacija škole i učešće u programu Erazmus (+video)
Milica-Vojic-Markovic-diplomirani-pedagog-Osnovna-skola-Andra-Savcic-Valjevo-vesti-News-objektiva.rs-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic

Novi projekti u OŠ Andra Savčić – ugradnja lifta za invalide, akreditacija škole i učešće u programu Erazmus (+video)

Autor 12/09/2023

Osnovna škola „Andra Savčić“ iz Valjeva nastavlja učešće u međunarodnom programu Erazmus novim projektom „Identifikacija i adaptacija učenika koji imaju teškoće u učenju“. Pripremaju akreditaciju škole, kao i prikupljanje donacija radi ugradnje lifta pogodnog za prenos učenika koji se kreću uz pomoć invalidskih kolica.

U novoj školskoj 2023/24. godini u Osnovnoj školi „Andra Savčić“ u Valjevu su nastavili decenijski vredan rad uz puno entuzijazma i priredili nove projekte.  

Pored priprema za primarni obrazovno – vaspitni rad, već tokom letnjeg raspusta pripremili su više projekata. U međunarodnom programu Erazmus tokom ove školske godine učestvuju novim projektom „Identifikacija i adaptacija učenika koji imaju teškoće u učenju“. Pripremaju neophodne izveštaje, tako da prvu aktivnost očekuju tokom marta naredne godine, kada će profesori pohađati stručne seminare u Aradu. Potom, u maju 2024. slede i seminari za drugi deo profesorskog tima koji će stručno usavršavanje pratiti u Barseloni. Do kraja juna sledi završna konferencija, kao i prilikom prezentacije dostignuća u okviru  prvog Erazmus projekta „Razvojni model podrške učenicima sa teškoćama u razvoju kao indikator celokupnog razvoja učenika“.

Više o ovom projektu u tekstu Predstavljena dostignuća Erazmus projekta održanog u valjevskoj OŠ Andra Savčić, pročitajte ovde

Takođe, u toku su pripreme za akreditaciju škole i sredinom oktobra će konkurisati. Trude se i čvrsto veruju u uspešnost procesa jer akreditacija omogućava ostvarivanje projekata u koje su, pored profesora, uključeni i učenici, rekla je Milica Vojić Marković, diplomirani pedagog u OŠ Andra Savčić iz Valjeva.

OŠ Andra Savčić iz ValjevaPARTNERSTVO SA PORTUGALIJOM, ITALIJOM, BiH pročitajte ovde

LIFT ZA BUDUĆNOST

Takođe, tokom proteklog letnjeg raspusta obratili su se za pomoć na brojne adrese radi pokretanja donatorskog programa za ugradnju lifta pogodnog za prenos učenika koji se kreću uz pomoć invalidskih kolica. S obzirom da to podrazumeva i postavljanje novog, stabilnijeg gelendera, neophodno je prikupiti sumu u protivvrednosti od 25 hiljada evra, kaže pedagod, Milica Vojić Marković.

Više o OŠ Andra Savčić iz Valjeva i programu Erazmus OBUKA PROFESORKI IZ OŠ ANDRA SAVČIĆ U OKVIRU MEĐUNARODNOG PROJEKTA pročitajte OVDE

Inače, u Osnovnoj školi Andra Savčić u Valjevu, generacijama omiljenoj valjevskoj Trećoj školi, učenici su već, putem Tempus fondacije, putem Net-a uključeni u međunarodne projekte svojim prezentacijama iz različitih školskih predmeta. Veliki broj đaka rado učestvuje jer, pored usavršavanja informatike i stranih jezika, deca sarađuju i druže se, razmenjuju ideje i znanja sa vršnjacima iz Evrope i sveta, okupljeni oko zajedničkih školskih projekata.

Najviše učenika prvog razreda u okrugu – Svečani prijem prvaka u OŠ Andra Savčić, pročitajte OVDE