19/04/2024
Najnovije vesti
39-Jazza-Fest-2023-Valjevo-prenosi-Objektiva.rs-vesti

Počinje 39. valjevski Jazz Fest – “Valjevci Valjevu i istoriji džeza” (video)

Autor 21/12/2023

Ovogodišnji, 39. Valjevski džez festival biće održan od 21. do 23. decembra 2023. godine u Art holu Centra za kulturu. Ulaz je sva tri dana besplatan.

Tokom trodnevnog programa nastupiće najpopularniji muzičari iz Valjeva održavajući tradiciju jednog od prvih domaćih džez festivala, pod ovogodišnjim sloganom “Valjevci Valjevu i istoriji džeza”.

Prema navodima organizatora Centra za kulturu Valjevo: “Starija, srednja i najmlađa generacija muzičara rođenih u Valjevu izvešće pred sugrađanima i gostima raznolik program, koji će pokazati u kojoj meri jazz muzika živi u Valjevu ali i koliki je uticaj festivala na stasavanje muzičara i njihov životni i profesionalni put.

Pored ostalih, koncerte će održati i jedan od osnivača Valjevo Jazz festa i dugogodišnji umetnički direktor Jovan Maljoković, Irena Blagojević, širom sveta nagrađivani Uroš Spasojević… Nastupe će imati i valjevski gimnazijalci, kao i gotovo svi poznati muzičari rođeni u gradu koji je dao ozbiljan doprinos srpskoj, ali i regionalnoj i svetskoj kulturnoj sceni.

Da se prisetimo – Završen 38. JAZZ FEST 2022. – pročitajte OVDE

Ovogodišnji festival je lokalnog karaktera zbog renoviranja velike sale Centra za kulturu, ali nosi veliku simboliku. Ulaz je sva tri dana besplatan.

Organizatori su najavili i sledeći, jubilarni 40. Valjevo Jazz fest na koji će, kažu, doći dve velike svetske zvezde.

Prve večeri ovogodišnjeg Jazz festa u Art holu, u četvrtak, 21. decembra, od 20 sati, na programu su: Isidora Lazarević, Musical Doktors, Sećanje na Daku i Pilot Blues Band.

U petak, 22. decembra, od 20 časova, nastupaju: Miloš Savić, Irena Blagojević, Jovan Maljoković Bend i Midnight Buzz.

U subotu, 23. decembra, od 20 sati, na scenu izlaze L.A. Band, potom Jelena Kovačević, Uroš Spasojević Trio i Mehanički balet.

U okviru 39. valjevskog Džez festivala, Saša Ranđelović Ranđa iz “Nevernih beba” u subotu, 23. decembra, od 12 časova, održaće radionicu gitare u Muzičkoj školi “Živorad Grbić” u Valjevu.

Pokrovitelji 39. Jazz festa 2023. su Grad Valjevo, Ministarstvo kulture Republike Srbije i SOKOJ, uz podršku prijatelja festivala, kompanija: Bosis, Gate i Valjevska pivara.