29/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Predsednik sindikata Sloga: Vučićevi komentari o radnom vremenu “opasni i uvredljivi”
predsednik-Udruzenih-sindikata-Srbije-Sloga-Zeljko-Veselinovic-u-Valjevu-Foto-Dragan-Krunic Objektiva.rs

Predsednik sindikata Sloga: Vučićevi komentari o radnom vremenu “opasni i uvredljivi”

Autor 01/05/2024

Predsednik sindikata “Sloga” i narodni poslanik sa liste Stranke slobode i pravde (SSP), Željko Veselinović, oštro je reagovao na nedavnu izjavu predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, u vezi sa radnim vremenom i radom nedeljom.

Predsednik Vučić svojim izjavama odbacuje ne samo međunarodne primere koji podržavaju kvalitetniji život radnika, već i svaku mogućnost unapređenja radnih uslova u Srbiji. Kada izjavljuje da ‘dok je on predsednik, od sedmočasovnog radnog vremena nema ništa’, on time ignoriše činjenicu da nedeljom ne radi skoro ništa u većini evropskih zemalja, gde slične prakse postoje i u našem okruženju, poput Crne Gore i Makedonije. Osim toga, mnoge zemlje smanjuju radnu nedelju na 35 sati, što dokazuje da se efikasnost može održati uz bolje uslove za radnike“, izjavio je Veselinović.

Veselinović je posebno istakao problematičan deo izjave predsednika vezan za čarter letove na Maldive i Sejšele.

Kada predsednik ironično predlaže čarter letove na Maldive i Sejšele za sve građane, zanemaruje činjenicu da na takve destinacije najčešće idu upravo oni koji učestvuju sa njim u vlasti i koji parazitiraju godinama na račun osiromašene radničke klase u našoj državi. Većina radnika u Srbiji radi za minimalac i bori se da preživi svakodnevno, dok se privilegovani slojevi društva obasipaju luksuzima. Ovakve drske izjave, koje dolaze direktno od predsednika, pokazuju da živimo u autokratskom režimu.

Umesto da se vodi javna rasprava i diskusija o predlozima koji bi unapredili život radnika, dobijamo autokratske komentare i odbijanja.

Mi u sindikatu “Sloga” ćemo nastaviti da se borimo za prava radnika, uključujući zabranu rada nedeljom i smanjenje radne nedelje na 35 sati i nećemo odustati dok ne postignemo bolje uslove za sve radnike u Srbiji“, zaključio je Veselinović.