25/05/2024
Najnovije vesti
Nagrada-Crveni-krst-u-Pozarevcu-sampion-solidarnosti-davanje-krvi-22-12-2022 Objektiva.rs Valjevo

VALJEVO DOBITNIK “DIJAMANTSKE PLAKETE – ŠAMPION SOLIDARNOSTI”

Autor 22/12/2022

Grad Valjevo dobitnik je “Dijamantske plakete – Šampion solidarnosti“, najvišeg priznanja koje dodeljuje Institut za transfuziju krvi Srbije, za učešće u zimskoj i letnjoj kampanji 2022. godine i najveći broj davalaca krvi.

Tim povodom je juče u Požarevcu organizovan novogodišnji prijem Instituta za transfuziju krvi, na kome je priznanje uručeno najuspešnijim gradovima, među kojima je Valjevo.

U ime grada Valjeva priznanje su primili član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Marko Jevtić, predsednik Crvenog krsta Valjevo i nacionalne Komisije za dobrovoljno davanje krvi Crvenog krsta Srbije i potpredsednik Crvenog krsta Srbije, dr Milutin Mihajlović i sekretar Crvenog krsta u Valjevu, Aleksandar Tomić.

Naš grad je osvojio četvrto uzastopno priznanje, a treću dijamantsku plaketu, u konkurenciji 44 grada i opština. Zahvaljujući humanosti naših sugrađana, kojih je bilo više od 1500, tokom letnje kampanje je prikupljeno 888, a zaključno sa novembrom 2717 jedinica u 2022. godini, što je porast u odnosu na prošlu godinu, kada je sakupljeno 2361 jedinica.

Sa pomenutih 2717 jedinica, ostvaren je cilj od 3,1% u odnosu na broj stanovnika, na 72 planirane akcije koje je organizovala Gradska organizacija Crvenog krsta.

Valjevci su i ove godine pokazali svoju humanost i spremnost da dobrovoljnim davanjem krvi pomognu svima kojima je pomoć potrebna. Pored Valjeva, najuspešniji gradovi su Požarevac, Koceljeva, Golubac, Lajkovac, Smederevo, Loznica, Obrenovac, Velika Plana, Petrovac, Šabac i Smederevska Palanka.