27/02/2024
Najnovije vesti
Hram Vaskrsenja Hristovog i Hram Svetog Nektarija Eginskog Valjevo Eparhija Valjevska molitve službe liturgije FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs Valjevo

VELIKOPOSNI CIKLUS TRIBINA U SABORNOM HRAMU

Autor 13/03/2023

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa valjevskog, Gospodina Isihija, Crkvena opština Valjevo pri hramu Vaskrsenja Hristovog, u okviru ciklusa „Pravoslavlje i mladi“ priređuje „Velikoposni ciklus tribina“ uz učešće profesora Pravoslavnog Bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

U ponedeljak, 13. marta 2023. godine, od 18 časova, je tribina pod nazivom „Ustani u uzmi odar svoj“. Tom prilikom, predavanje će održati dr Rastko Jović, vanredni profesor na katedri za Kanonsko pravo.

U subotu, 25. marta 2023. godine, takođe od 19 časova, je predavanje „Velikoposni podvig ljubavi – Novozavetna perspektiva“ profesora dr Predraga Dragutinovića, sa katedre za Sveto Pismo Novog Zaveta.

Na Blagovesti, u petak, 7. aprila 2023. godine, od 19 sati, takođe u Sabornom hramu Vaskrsenja Hristovog u Valjevu, u planu je tribina „Bogočovek Hristos ide na dobrovoljno stradanje radi našeg spasenja“ o čemu će govoriti sveštenik dr Srboljub Ubiparipović, vanredni profesor na katedri za Liturgiku.

„Velikoposni ciklus tribina“ u organizaciji Crkvene opštine Valjevo, tokom marta i aprila, u Sabornom hramu Vaskrsenja Hristovog u Valjevu.

Naslovna fotografija – Saborni hram Vaskrsenja Hristovog i Hram Svetog Nektarija Eginskog u Valjevu, foto Dragan Krunić