21/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Ministarstvo prosvete – u svim školama u Srbiji završetak drugog polugodišta 6. juna
Učionica FOTO Objektiva.rs Valjevo vesti ucionica ućenici đaci škola klupa raspust Valjevo jesen Srbija Objektiva.rs Valjevo

Ministarstvo prosvete – u svim školama u Srbiji završetak drugog polugodišta 6. juna

Autor 02/06/2023

Vlada Republike Srbije saopštila je juče da je zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo usvojila odluku da školska godina bude završena u utorak, 6. juna 2023. godine u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

Škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele. U tom periodu mogu biti realizovane već planirane aktivnosti, učeničke manifestacije, kao i dopunska, dodatna i pripremna nastava, zatim nastava u prirodi i drugi oblici obrazovno – vaspitnog rada. Radi podsticanja socijalnih i emocionalnih veština učenika kroz aktivnosti na teme tolerancije, empatije, zajedništva, podrške i zahvalnosti.

Svi učenici koji ne budu zadovoljni svojim uspehom, dobiće priliku da do 20. juna poprave ocene na lični zahtev.

Pored ostalog, u saopštenju Vlade Republike Srbije je navedeno: „Osnovna ogledna škola „Vladislav Ribnikar“ će ostati škola. Ona će biti rekonstruisana i tokom procesa rekonstrukcije biće izgrađen memorijalni deo u znak sećanja na decu i školskog čuvara, koji su svakoga dana u toj školi pokazivali izuzetnost.

Nakon obavljenog vanrednog inspekcijskog nadzora u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, potvrđena su saznanja Centra za socijalni rad, Ministarstva prosvete i Ministarstva za brigu o porodici, da u ovoj školi nije bilo vršnjačkog nasilja u odnosu na maloletnog K. K.

Upravo zato molimo sve medije da se prema ovoj informaciji odnose sa dužnom pažnjom i da ne objavljuju neproverene i nepotvrđene informacije, jer se time nastavlja proces traumatizacije dece i roditelja.

Zahvaljujemo roditeljima, nastavnicima i svim zaposlenima u obrazovnom sistemu na razumevanju i podršci“, prenosi Ministarstvo prosvete Republike Srbije.