14/07/2024
Najnovije vesti
FOTO IZVOR PSD-Magles-akcija-za-gradjane-Valjevce-učenici OŠ Sestre Ilić 22-04-2023-prenosi-Objektiva.rs-iz-Valjeva

Pešačenje i uživanje u prirodi valjevskog kraja

Autor 23/06/2023

U subotu, 24. juna planirano je šesto po redu pešačenje za Valjevce po okolini grada, organizovano u saradnji Planinarsko – smučarskog društva Magleš i Turističke organizacije Valjevo.

Polazak je 10 časova, ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja, na ušću reka Gradac u Kolubaru. Staza je u dužini od 13,5 kilometara, lagana i pogodna za sve učesnike.

Prema rečima Dragana Pantelića, planinara iz PSD Magleš: „Krećemo se uz reku Gradac od Hrama, pored stadiona, zatim brane, Mejine česme, River bara, prelazimo most i idemo prema konjičkom klubu Degurić. Nastavljamo prema Degurićkoj pećini i preko mostića kod pećine pratimo stazu do konjičkog kluba Harmonija, gde je planirana duža pauza i razgledanje. Potom se vraćamo istom stazom.

U svakom trenutku, učesnici koji se umore, mogu odustati i vratiti se istim putem“, kaže Pantelić, član Planinarsko – smučarskog društva Maglš iz Valjeva. Pri tome napominje da na pešačku turu treba poneti manji ranac u koji će učesnici spakovati vodu, hranu za užinu, čokoladicu, a da odeću i obuću treba da prilagode vremenskim uslovima.

Okupljanje učesnika je kod Hrama Vaskrsenja Hristovog, u 9 i 50, a prijavljivanje na broj telefona 0642468395.