15/07/2024
Najnovije vesti
sneg zima auto put kolovoz Valjevo Kolubarski okrug FOTO Snežana Jakovljević Krunić za Objektiva.rs vesti Valjevo

ZAHLAĐENJE SA SNEGOM

Autor 07/01/2022

Prema najavama meteorologa, nakon sunčanog vremena, do kraja dana treba očekivati naolačenje i snežne padavine tokom noći.

Sutra, u subotu, 8. januara, vreme oblačno i hladno, uz formiranje snežnog pokrivača i u niži oblastima. Jutarnja temperatura od -4 do +2 stepena Celzijusa.

U nedelju, 9. januara, vreme takođe oblačno i hladno sa snegom. Jutarnja temperatura od -4 do nula stepeni, maksimalna dnevna od -1 do +3 stepena.

Prema prognozama, čitave naredne sedmice treba očekivati hladno vreme uz snežne padavine i temperaturu oko nultog podeoka Celzijuseve skale.

Zbog najave snežnih padavina, preporuka učesnicima u saobraćaju da koriste zimske pneumatike i da bez zimske opreme i lanaca ne polaze na put, da poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Na putu Brežđe – Divčibare, na deonici Krčmar – Divčibare produžena je obustava saobraćaja do 31. januara 2022. godine, zbog popravki na kolovozu. Alternativni putni pravac je obilaznica preko Mionice i Divaca, kroz Valjevo i preko Kaone do Divčibara.

  Vesti