13/07/2024
Najnovije vesti
Valjevo Valjevska gimnazija Podružnica Društva matematičara Srbije

INTEGRAL KUP 2021

Autor 03/12/2021

Međunarodni matematički turnir “Integral kup 2021” biće održan sutra, 4.12.2021. godine, u organizaciji Podružnice matematičara Valjevo i Valjevske gimnazije.

Na turniru će učestvovati preko 150 takmičara iz pet država: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije, učenici od šestog razreda osnovne do drugog razreda srednje škole.

Turnir će biti realizovan korišćenjem informaciono – komunikacijskih tehnologija Zoom platforme sa video pozivima i Youtube za uživo strimovanje videa.

Povodom održavanja petog jubilarnog turnira, Podružnica matematičara Valjevo će objaviti knjigu – publikaciju sa specifičnim naučno – popularnim sadržajem, koja će objediniti sva dosadašnja takmičenja uz promociju unapređenja rada sa matematičkim talentima.

Ciljevi Međunarodnog matematičkog turnira „Integral kup 2021“ su popularizacija matematike, afirmacija mladih talenata, podsticaj razvoja takmičarskog duha, povećanje nivoa znanja, podsticaj razvoja interkulturne saradnje i negovanja interakcije između vršnjaka iz Srbije i zemalja okruženja, kao i uspostavljanje dodatnih kvalitetnih vannastavnih aktivnosti preko kojih se učenici pripremaju za druga takmičenja.

Realizaciju turnira „Integral kup 2021“ pomogao je grad Valjevo, koji na taj način doprinosi popularizaciji nauke i podržava rad sa mladim talentima.