13/07/2024
Najnovije vesti
7tv-Knez-Miloseva-10-08-2022-FOTO-Dragan-Krunic-Objektiva.rs-Valjevo.jpg

ZAVRŠNO SEDMO VEČE 35. TEŠNJARSKIH

Autor 11/08/2022

Ovogodišnja manifestacija 35. Tešnjarske večeri priređena tokom sedam avgustovskih dana 2022. godine, završena je sinoć brojnim, veoma posećenim programima.

Turistička organizacija Valjevo priredila je konkurs za izbor najlepše uređenog izloga, balkona i dvorišta, uz vrednan nagradni fond. U kategoriji dvorišta: Aleksandar Đokić iz Petnice dobio je prvu nagradu, drugu – Filip Jovanović iz Gole Glave, dok je treća pripala Nebojši Veselinoviću iz Valjeva. Najlepši balkon ima Mirjana Mladenović, Prenoćište Lelić osvojilo je drugu nagradu i treću Slavko Milivojević iz Vojvođanske ulice. U kategiriji za najlepše uređen izlog nagrađena je Gordana Čelić za butik “Piccolo mondo doo”.

Na bazenima Sportsko – rekreativnog centra u Petnici, u organizaciji UFK Valis, spretnost su iskazivali sportisti na zabavnim “Igrama bez granica”, dok su mališani paradirali ulicama pokazujući maštovitost kreacija, do Gradskog trga gde je održan Maskenbal pod sloganom “I za kraj dobro znaj, pobediće maska naj!”

U “Fungi” kafeu još jedno predavanje na temu “Estetika, lepota, moda, ukusi, čula…” održao je Dragan Nedeljković, dok je u Dvorištu Matične biblioteke “Ljubomir Nenadović” priređena promocija Književnog kluba Valjeva.

Sasa-Mitrovic-Ciga-na-35-TV-10-08-2022-foto-Dragan-Krunic-Objektiva.rs-Valjevo.jpg

Na letnjoj sceni, pred prepunim gledalištem kraj Kolubare, nastupili su članovi folklornih sekcija Kulturno – umetničkih društava iz Valjeva, uz nastup vokalnog soliste, Saše Mitrovića – Cige.

U holu Centra za kulturu održana je interaktivna kreativna eko radionica u valjevskih studenata arhitekture, dok je na platou ispred bilo “Istraživačko veče” društva “Vladimir Mandić Manda”.

7tv-istrazivaci-durbin-na-keju-kod-czk-Foto-Dragan-Krunic-Objektiva.rs-Valjevo-10-08-2022.jpg

Astronomska grupa Istraživačkog društva instalirala je teleskop tako da su posetioci rado posmatrali noćno nebo, uz predavanja o astronomskim fenomenima. Članovi Društvene grupe posetioce su anketirali o društvenim problemima današnjice. Ekološka grupa je održala prezentaciju sa tematskim predavanjem, dok je Grupa za ishranu u prirodi pripremila degustaciju čajeva.

Prezentaciju Istraživačkog društva “Vladimir Mandić Manda” upotpunili su članovi Speleološke grupe koji su, pored izložbe i priča o speleologiji, održali pokaznu vežbu na zgradi Centra.

Ovogodišnje 35. Tešnjarske večeri zatvorene su nastupom “Poetsko muzički noir” Bojana Belića i Momčila Trifunovića.

Večeras je objavljivanje elektronskog, dok sutra, 12. avgusta, iz štampe izlazi 58. broj “Tešnjarskog glasonoše” – hronika događaja 35. Tešnjarskih večeri u Valjevu.