30/05/2024
Najnovije vesti
Vojska Srbije 15. oktobar Dan Drugi centar za obuku Objektiva.rs Valjevo.

OBELEŽEN DAN DRUGOG CENTRA ZA OBUKU VOJSKE SRBIJE

Autor 16/10/2022

Dan Drugog centra za obuku, 15. oktobar, obeležen je prigodnim programom u kasarni “Vojvoda Živojin Mišić” u Valjevu.

Komandant 2. Centra za obuku pukovnik Saša Stojiljković s pripadnicima je, pred svečanost povodom Dana Centra, u kasarni “Vojvoda Živojin Mišić” u Valjevu položio venac na spomenik “Poginulim pripadnicima ‪1991-1999‬. godine”.

Komandant Drugog centra za obuku pukovnik, Saša Stojiljković istakao je da je 15. oktobar datum koji nosi sećanje na dan kada su 1918. godine jedinice Druge armije pod komandom vojvode Stepe Stepanovića oslobodile grad Valjevo. Pri tome naznačivši da su vojnici koji su iz Centra otišli na služenje vojnog roka u druge jedinice Vojske Srbije ponosni što su prvi deo vojnog roka služili u Valjevu, uz podsećanje na plodnu saradnju sa institucijama grada Valjeva i opštinama Kolubarskog okruga.

Sve to nas obavezuje da u narednom periodu, prilikom realizacije planiranih aktivnosti, ispoljimo visok stepen odgovornosti, kao i spremnosti za uspešno rešavanje svih zadataka koji se pred nas postave.

Povodom Dana centra pripređena je svečana akademija i dodeljena su priznanja najistaknutijim pojedincima.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, lokalne samouprave, Srpske pravoslavne crkve, predstavnici firmi, penzionisani pripadnici jedinice i porodice poginulih pripadnika jedinica čiji je pravni naslednik Drugi centar za obuku.