17/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Pobeda protiv Novog Pazara za ulazak u viši rang

Pobeda protiv Novog Pazara za ulazak u viši rang

Autor 21/05/2023

U svečanoj atmosferi rukometašice ŽRK Metalac savladale su ekipu Novog Pazara razultatom 34:19 (18:8) i potvrdile plasman u Super “B” ligu.

U neravnopravnoj utakmici novog šampiona i poslednje plasirane ekipe na tabeli ni jednog trenutka se nije postavljalo pitanje pobednika. Valjevske rukometašice povele su od prvog minuta i dobrom igrom povećavale prednost koja je na poluvremenu već bila nedostižna i za jače protivnike. Trener Dušan Novokmet pružio je priliku za igru svim igračicama, čini se da je rezultat mogao biti i mnogo veći da se nije očekivao poslednji zvižduk sudija, i početak slavlja.

Detalj sa utakmice Metalac 2015- Novi Pazar

Najefikasnija na današnjoj utakmici bila je Bubanja sa osam pogodaka, dok je golmanka Andrijana Rašević imala 15 odbranjenih udaraca. Zanimljivo za obe mlade igračice je i podatak da su obe iz Metalčeve škole rukometa, i da treniraju rukomet tek godinu i po.

Nakon završetka utakmice gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković uručio je šampionski pehar kapitenu valjevske ekipe Jovani Pavlović, dok su predstavnici Rukometnog saveza uručili medalje ekipi ŽRK Metalac.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković uručuje pehar Jovani Pavlović

Trener valjevske ekipe Dušan Novokmet po završetku utakmice rekao nam je: “Ovo nije rezultat cele sezone, ovo je rezultat svih sezona, i onoga što smo radili da bi postigli ono što smo sada uspeli. Ja sam rekao 2015 godine da kada jedan klub počne sa radom- da trebaju dva olimpiska ciklusa da bi se dostigao neki maksimum. Ovo je osma godina, i kraj drugog olimpiskog ciklusa, potrebno je dve- tri generacije da se “zavrte” kako ja volim da kažem da bi došlo do jednog ovakvog rezultata. Krenuli smo u sezonu bez pritiska- pa šta uradimo. Kiksnuli smo prvu utakmicu koju smo u Kraljevu izgubili, pa smo izgubili još jednu koju nismo smeli, u Loznici, potom smo seli i dogovorili se da igramo za nas i za našu dušu. Od tog trenutka smo počeli da igramo fantastično, i došli smo do plasmana u viši rang. Izuzetno sam zadovoljan igrama mladih igračica, mladim igračicama morate da dajete šansu u igri. Mnogo su napredovale, ali sada nas čeka jedan mnogo ozbiljniji rang, moraćemo da nađemo dva pojačanja. Naravno u skladu sa finansijama, nadamo se da će nam grad pomoći.”

Ljiljana Novokmet, Katarina Đurić i Dušan Novokmet

Katarina Đurić, predsednik kluba i dugogodišnja igračica rekla je: “Srce je veliko kao Valjevo. Presrećna sam jer su ove devojke pokazale da imaju veliko srce. Za mene lično ovo je veliki uspeh ali i slatka muka. Ove devojke su zaslužile da igraju viši rang. Zakazali smo sastanke sa našim sponzorima, danas je tu bio i gradonačelnik Valjeva, moramo pričati o finansijama. Ostaće sve devojke iz Valjeva u ekipi, niko neće otići. Hvala svima, hvala ovim divnim navijačima i roditeljima koji su došli na današnju utakmicu koja nije bila previše “jaka”, ali svima veliko hvala. Inače je ekipa mnogo napredovala, ali mislim da je ključna bila pobeda protiv ekipe Bekamenta u gostima. Mlade igračice su dobijale sve više šanse u igri i opravdale su poverenje. U Loznici u derbiju prvenstva dve naše najiskusnije i najbolje igračice su dale po jedan gol, za ostatak su se pobrinule mlađe. Presrećna sam, kao što rekoh brzo ćemo imati sastanak Upravnog odbora jer je neophodno da razgovaramo šta i kako dalje.”

Šampioni Srpske lige Zapad- ŽRK Metalac 2015

Rukometašice ŽRK Metalac su u drugom delu prvenstva sve utakmice rešile u svoju korist, i sa dva boda više od favorizovane ekipe Loznice osvojile prvo mesto Srpske lige zapad.