27/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • USS SLOGA: PREGOVORI OKO MINIMALCA NISU LEGALNI NITI LEGITIMNI
Sindikat-Sloga-promocija-novog-Zakona-o-radu-u-Valjevu-Foto-Dragan-Krunic-Objektiva-rs.jpg

USS SLOGA: PREGOVORI OKO MINIMALCA NISU LEGALNI NITI LEGITIMNI

Autor 15/09/2022

U saopštenju za javnost Udruženih sindikata Srbije “Sloga” povodom nove minimalne cene rada, je navedeno:

“Za Udružene sindikate Srbije “Sloga”, vest da će minimalna cena radnog sata u Srbiji od 1. januara 2023. iznositi 230 dinara po satu, ili 40.020 dinara mesečno je očekivana, jer je ta cena unapred utvrđena od strane jednog čoveka, predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića koji godinama unazad sprovodi ekonomski eksperiment izdržljivosti nad svojim narodom.

Dakle, sami pregovori od starta u okviru Socijalno – ekonomskog saveta (SES) nisu legalni, niti legitimni, jer su takozvani reprezentativni sindikati pregovarali sa predstavnicima Vlade u tehničkom mandatu i Udruženjem poslodavaca koje nije pravi reprezent predstavnika poslodavaca u Srbiji.

Odgovornost za ovo izuzetno ponižavajući iznos od 230 dinara po satu, koliko će primati većina radnika u Srbiji, posebno kod stranih poslodavaca je isključivo na predsedniku Srbije, aktuelnoj vlasti i takozvanim reprezentativnim sindikatima koji su pristali na još jedno “dobro plaćeno” statiranje u reprizi predstave socijalnog dijaloga kroz SES, instituciju čiji rad i sastančenja finansira država,” navode Udruženi sindikati Srbije “Sloga”.