25/06/2024
Najnovije vesti
Valjevo Objektiva.rs HK Krušik foto Snežana Jakovljević Krunić

Nastavak pregovora o HK Krušik

Autor 20/04/2023

Nastavak pregovora o povećanju zarade radnika u HK Krušik planiran je za danas, u 12 časova. Ponuđeno je povećanje zarade od 6.000 dinara za najniže grupe.

Nakon jučerašnjeg jednočasovnog štrajka upozorenja radnika namenske fabrike u HK Krušik, predstavnici štrajkačkog odbora su prihvatil poziv za pregovore o povećanju zarada sa pomoćnikom ministra odbrane Republike Srbije, predsednikom Nadzornog odbora, pukovnikom Veljkom Petrovićem i rukovodstvom fabrike.

Kako Objektiva.rs iz Valjeva nezvanično saznaje, ponuđeno je povećanje mesečne zarade u iznosu od 6.000 dinara. Predstavnici Štrajkačkog odbora će predočiti dati predlog radnicima, pre nastavka pregovora planiranih za danas u podne.

Podsećamo, prilikom štrajka upozorenja koji su 29. marta pokrenuli nezadovoljni radnici iz Krušikove Livnice, pa su im se pridružili i radnici iz ostalih pogona vojnog dela fabrike, upućen je zahtev za linearnim povećanjem od 10 hiljada dinara u neto iznosu, kako bi zarade bar malo pratile inflaciju. Rukovodstvo je taj zahtev ocenilo kao nerazuman.

Jučerašnji zahtev je baziran na povećanju od 25%, oko 12.500 dinara jer većina radnika HK Krušik ima mesečnu zaradu oko 50 hiljada dinara.

U pregovorima učestvuju reprezentativni sindikati u fabrici: Samostalni sindikat HK Krušik, Sindikat Sloga, Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije (ASNS) i Sindikat Nezavisnost HK Krušik.