21/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Zdravstvo
  • DOZNAKE ZA BOLOVANJA KOVID PACIJENTIMA PREKO SAJTA DOMA ZDRAVLJA
Valjevo Dom zdravlja Foto Dragan Krunić Objektiva.rs

DOZNAKE ZA BOLOVANJA KOVID PACIJENTIMA PREKO SAJTA DOMA ZDRAVLJA

Autor 04/10/2021

Od danas, 4. oktobra, preko Portala za pacijente na sajtu Doma zdravlja www.dzvaljevo.rs KOVID pacijenti mogu podneti zahtev za zaključenje bolovanja ili produženje doznaka bez odlaska kod lekara.

Na portalu je potrebno izabrati opciju „Slanje zahteva za zatvaranje bolovanja“ i uneti podatke u predviđena polja, uz obavezno unošenje datuma kada je bolovanje otvoreno.

Preko opcije „Izdavanje doznaka elektronskim putem“ mogu se zatražiti doznake za tekuće bolovanje, uz napomenu na koji se mesec odnosi. U oba slučaja, preuzimanje doznaka je sledećeg dana između 15 i 17 časova na šalteru na kojem se izdaju rezultati kovid pacijentima.

Podsećamo da je ranije preko Portala za pacijente omogućeno dobijanje rezultata (test, krvna slika, rendgen) KOVID ambulante na imejl pacijenta. Potrebno je izabrati opciju „Slanje zahteva za izdavanje rezultata“, uneti podatke u formular, u kojem obavezno treba izabrati vrstu rezultata i upisati datum analize. Iz tehničkih razloga za svaku analizu mora se uputiti zaseban zahtev. Traženi rezultat će na imejl pošiljaoca biti dostavljen u najkraćem mogućem roku, s tim što treba imati u vidu da je za obradu nekih analiza od strane medicinskog osoblja potrebno određeno vreme. Na kontrolu
se i dalje mora doći sa odštampanim nalazom.

Osim preko telefona 064 8321 997 i 064 8321 431, radnim danima od 7 časova do 13 i 30, sugrađani svoju hroničnu terapiju mogu produžiti i preko Portala za pacijente. Lekovi će u apoteci biti dostupni u roku od 24 sata. Ako postoje izmene u hroničnoj terapiji, onda se ne mogu uraditi telefonom ili preko interneta, već pacijenti moraju doći kod izabranog lekara sa novim izveštajem.

Kako bi izašao u susret pacijentima, smanjio čekanja i nepotreban dolazak u ordinacije, Dom zdravlja Valjevo proširuje onlajn usluge koje se mogu koristiti preko sajta ustanove, tako da je trenutno na raspolaganju šest različitih usluga: izdavanje (produžetak) hronične terapije, izdavanje rezultata kovid ambulante (test, krvna slika, rendgen), zaključenje bolovanja za kovid pacijente, izdavanje doznaka za tekuće bolovanje elektronskim putem za kovid pacijente, prebacivanje kartona u drugu zdravstvenu ustanovu i izdavanje vakcinalnog kartona (ne odnosi se na KOVID vakcinaciju).

Internet usluge nisu dostupne vikendom i državnim praznicima.